Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

June 19, 2011

my EDD

hari ni 19 JUNE. dan hari ni merupakan tarikh jangkaan kelahiran Muhammad Hafiz Mohd Sukhri. Tapi dengan rezeki dan kemudahan yang diberikanNYA, anakanda kesayangan telah selamat dilahirkan 24 hari lebih awal dari tarikh ini.. 


Lama sgt dh x dpt bersiaran, rindu gile yuyu nak menaip, nak mengomen blog kawan2. Yuyu betul2 x berapa pandai lagi nak manage masa macam2 mommies yang lain.. tengok mommies lain lepas bersalin boleh je update setiap hari. Yuyu sorang je kot, yang lama sangat bercuti. hihi..


Bukan apa, Hafiz kan masih lagi jaundice. Nurse/Doctor pesan supaya BF setiap satu jam.. dan sentiasa pastikan pampers dia bersih.. jangan biarkan hasil *poopoo/peepee* dia lama sgt melekat di badan.. jadi bila ada masa terluang sementara nak BF hafiz, yuyu mmg gunakan untuk berehat, betulkan urat saraf..hihik, mengade je kan bunyinya.. 


betul2 sibuk sampaikan yuyu masih belum sempat bertungku.. umi ada jugak bising, sebab x bertungku. "nanti sakit urat" kata umi. kadang2 tu bila teringat, yuyu panaskan tungku moden, tapi tgh tgu tungku panas, Hafiz pulak bangun nak BF.. biasa amik masa 15-20 minit..kadang2 sampai sejam stgh.. pastu lupa dh pasal tungku.. bila teringat sejam/2 jam pastu..tungku pun dah suam2 suku dah..  tu la yang selalunya berlaku..


yuyu harap, yuyu doa semoga jaundice Hafiz cepat sembuh.. kalau dh sembuh,xla rushing sgt mamanya ni.. bolehla yuyu bertungku dan bersalai pulak. Jaundice hafiz  bukan x turun, tapi sikit2 je turun..tu yang makan masa lama sikit tu..


kalau x silap, kawan2 yuyu yang due date June ramai yang dah selamat bersalin. Dan rata-rata mereka bersalin awal. Tahniah Mommies!!!kalau suke , like la ;p

9 comments:

mama_afiq said...

rindu mama nk baca blog yuyu : )
pe la yuyu pelan2 belajar bahagikan masa... tgh ank jaundice ne mmg la kelam kabut sket... kene pay attention lebih sgt kat dia.. smoga hafizcepat sembuh ye....

nadiah said...

hi yuyu. tahniah utk kelahiran hafiz yg tomei-tomei tu...moga hafiz cpt sihat ye.

anas aritu sbulan tau jaunice pdhal org bf dia 24jam, mgkin jaundice anas lmbt hilang kan. jaundice dia tade la tinggi mana, tp mata dia kuning je, risau nengok.

tapi skrg smuanya dh hilang, anas sihat walafiat dh skrg, makin bambam adala, hehe.

b.E.L.L.e said...

anak yuyu jaundice dh lame ker?samela cm bby kite..trn pon sikit2 jer..kene selalu BF kn die..hope baby2 kite cpt recoverkn yuyu.. =)

izyan asimat said...

brape bacaan jaundice hafiz? insyaAllah semoga dia cpt recover... yan pon jrg ade mase nk update blog... mls kdg2.. kalo tibe mood rajin baru la update

fiza said...

Cian Hafiz kena kuning...Harap2 cpt sembuh.. Amin...

JIVEBUMZ said...

memang la baru nak biasakan diri sebagai mommie.. nti dah lama2 ok la tu bleh apdet selalu..

suka baca blog yuyu..

Rosie Rose said...

alahai, hafiz masih jaundice ke??? siannya.. lama lak dia nak elok ye. tkpe, caiyokkk hafiz! be strong, baby dear... :)

Ibu Ilyanie(s) said...

alah bisa tegal biasa.. lama2 nnt pandai la tu. btw, keep breastfeeding baby, ramai kawan2 yg dh masuk anak kedua pun tak berjaya nak BF.. sedih tp tu la rezki kan.. semoga anda tabah meneruskan perjuangan..

Pya said...

yuyu darah O+ ke? takpe yuyu, sabar. insyaAllah nnt ilang kuning tu. pya afeef kena sikit je tp alhamdulillah da ok. tak sabar nak aktif berbelog balikkan? rindu giler.