Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

May 7, 2011

warning ; entry ni mengandungi gambar berlebihan

akhirnya setelah sekian lama tak dapat menghabiskan masa berkualiti bersama suami tersayang, dapat juga yuyu dan suami menghabiskan masa bersama2 semalam.. selalunya, suami yuyu kerja jugak even hujung minggu.. ada brg urgent la, kapal nk masuk la, ganti org la, audit nk dtg la..macam2. tapi yuyu x kisah sbb dh biasa sejak belum kahwin , keje suami mmg mcm tu.. yuyu pulak, rasanya setiap hujung minggu mst ada je balik kg sbb nenek sakit, ki sakit, sepupu accident.. so, kitorang mmg jmpa on weekdays je la..


tapi minggu ni, suami cuti dan yuyu pun x kemana2.. semalam (jumaat) pagi2, suami dh kejut ajak breakfast kat luar..pusing2 akhirnya, suami yuyu decide breakfast roti tempayan.. sebenarnya, ni kali ke 3 yuyu makan roti tempayan..1st time makan mmg jatuh cinta la..sedapppppppp...



ye, yuyu mmg pakai subang kat hidung..comel kan?jangan jeles..hihihi



roti tempayan dan gulai ayam..nyum nyum..my febret la kot buat masa skrg ni..tp x elok kan makan selalu...

balik rumah, tgk adik yuyu tengah kemas rumah..yela, brg2 yang yuyu bwk dari rumah sewa yuyu dulu, berlonggok2 kat hall depan.. yuyu ada mintak tlg dia kemaskan , lgpun dia baru je start cuti sem..apalagi , yuyu dgn suami pun start la menyising lengan baju..tlg apa yang ptt..mmg kepenatan la semalam..hasilnya..lepas dh makan tengahari, semua terbongkang mcm org x tidur setahun..

lebih kurang pukul 5 ptg, abah pulak ajak main boling kat mesra mall. penat2 pun, kitorang pergi jugak..yela, xnak menghampakan permintaan abah yang mmg hantu boling tu.. kitorang pergi satu kereta je..jimat minyak disitu..



 habiskan entry dgn gmbr2 je la ye..








ni pes time yuyu makan burger king..
komen ; sedap mc d & kfc agik...


whopper jr yang- just nice lar...

yuyu betul2 x larat nak duduk lama2.entry ni pun ditaip pagi td.tapi terpaksa benti kejap sbb sakit pinggang.ni sambung balik..nnt yuyu dh bertenaga balik, yuyu ganti balik entry2 yang tertunda.

psss, thanks kepada semua yang bagi yuyu pendapat di entry sebelum ni..yuyu smpt baca je, x smpt bls..

anak kecil di dalam ni sangat aktif pulak..bila dh akhir2 ni..yuyu jadi berdebar2 pulak..mcm2 bermain di kepala..mainan perasaan betul..doakan yuyu dan baby sihat dan selamat ye..






kalau suke , like la ;p

11 comments:

queen aida said...

burgerking...pn 1st time mkn td kt mesramall...heeeee bole la..

mommie yuyu said...

ye la, x best owk..pertama dan terakhir kot

b.E.L.L.e said...

eh, xpenah dgr pon roti tempayan tuh..nmpk macam sedap...terliur pulak...heheh..

mommylavender said...

mommy pernah dengar roti tempayan tu..tapi mommy tak pernah makan~heee.nmpak sedap kan...tapi mesti made in mamak kan

mama_afiq said...

yuyu.. sama la kite.. hubby mama pun mmg keje 7/week tau.. ahad pun keje.. xsah klo xjenguk opis walopun kejap.. so dok je la mama kat umah.. sob.. sob..
yuyu.. jgn pk2 sgt k.. pk yg positif je... nnt klo pk2 sgt nnt jd stress plak xelok utk baby n yuyu.. xde ape pun bersalin ne.. sakitnye kejap aje.. bl da nmpk muka baby nnt hilang sume... : )
take care dear..

mommie yuyu said...

belle ;
sedap..ada org kata sama je dgn roti nan..tp xtau la yuyu, sama ke x.sbb roti nan yuyu x pnh makan lagi..

mommie yuyu said...

mommylavender ;
sedap mommy..patut cuba..yang tmpt yuyu ni, bukan mamak..perempuan2 melayu semua yang buat..

mommie yuyu said...

mama afiq ;
btul la tu..cuti pun nak jgk g jenguk opis kejap..kdg2 nk marah gak, tp bila pk balik..x guna nak emosi lebih..dia pegi keje je..

akhir2 ni, mmg perasaan bukan2 je dtg..tu la, yuyu cuba xnk fikir lagi..kena selalu istighfar

mama_afiq said...

biasal yuyu dah nk dekat2 ne mmg gtu.. mama dlu pun slalu pk bkn2 smp terbwk2 dlm mimpi tau..hehe.. pastu jd extra sensitip.. xleh tersalah sikit mmg cpt nk nangis... dugaan... zikir byk2.. nnt tenang blk perasaan tu..

mommie yuyu said...

mama afiq ;
ye la kan..kena byk berzikir dan selawat..malam2 mst mimpi baby..aduila..

youramirah said...

salam yuyu,

saje blogwalking nih sbb kita pon mom-to-be jugek! tp baru 4 bulan la skrg. btw, tgk muka hasben yuyu ni mcm kenal lah. nama dia shukri rosli ek? classmate kita time form3 dulu. tp skolah kita kt seremban la.

anyway, keep in touch ye! xlama dahtu, take care!