Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

May 5, 2011

cerita pasal diri sendiri





sebenarnya lama dh yuyu nak post entry ni, tapi asyik tertunda je disebabkan masalah kesihatan yang x menentu.. takkkkkk!! yuyu bukan x sihat.tapi sejak akhir2 ni badan jadi cepat letih sgt sgt..dengan keadaan boyot ni, dengan si manja yang mengeras je 24 jam, jadi xde tenaga langsung..melepek je la..nk ngadap blog lama2 pun x larat.. 





yuyu ada terbaca yang bila baby dh semakin besar dan aktif, ibu2 akan cepat rasa letih sbb sebahagian tenaga ibu digunakan oleh baby..ntah betul ke tidak.tapi yuyu mcm nk mengiyakan je kata2 tu.. mmg lemau gile skrg ni.. senak2 dibuatnya.. kadang2 yuyu terfikir, mcm mana la kalau org mengandung kembar.. sekali tiga2 tendang..adehhhh bila pk2..x sanggup pulak.. apa kata mamakembar3 dan kak izan?? ingat lagi x saat mengandungkan kembar2 tu.... xkan lupa, kann...


kandungan yuyu baru mencecah 33mgu ++. xtau la mcm mana nak melalui bbrp mgu lagi..tp sebenarnya, senak2, sakit pun yuyu suka bila tgk perut bergerak..lagi2 bila bersama hubby..dia pun tersengeh2 tgk gelagat anak sulung dia ni.. suka sgt tunjuk aksi depann papa dia..dalam perut pun dh pandai amik ati mama papa ye...ni buat mama lagi x sabar nk peluk cium kamu...


kaki yuyu pun dh mula sembab.yuyu perasan sbb sandal dah ketat.,.nasib la sandal tu jenis boleh laras.. kalau korang nak tahu, yuyu beli satu sandal ni je sepanjang preknen..x pernah tukar dan masih elok lagi..lgsung x bernafsu nk melawa time membuyung ni..
gelang cincin sume dh ketat..skrg suma dh cabut.tgl rantai leher je ni..ini pun tgu masa nk cabut.. masa bersalin nnt boleh ke pakai brg kemas?umi yuyu kata x boleh..
tiset2 sume dh sendat dan terangkat bahagian depan bila pakai..kelakar bila tgk depan cermin lama2..hihi..


see!!! betapa selekehnya yuyu..sejak mengandung ni, langsung xde mood nak begaye..




smlm masa booking bersalin, mulut ni gatal je nk tanya, boleh ke kalau nk bersalin awal..sbb baru2 ni yuyu ada jmpa family angkat hubby, sorang anak dia ada due bulan 5 ni..tp bukan ank sulung la..dia kata, kalau 36 mgu x bersalin, masuk 37 nak induce la.. mls nk tgu lama2..boleh ke mcm tu???? tapi yuyu segan nk tny smlm..takut nurse tu kata, x sabor sgt sah ke!!! hihi
kalau suke , like la ;p

18 comments:

~Yun~ said...

comel la yuyu ni,xselekeh pn..tu namenye seri ibu mengandung,mommy glow!hehe~

yuyu yg da 33 weeks sendat2,yun yg bru nk masuk 7 bulan semuanye ketat,bra,spentot,asik kene beli bru je,lemas kdng2 tu sbb ketat,sekali skala free air bes gak kan,hehe~

take care dear,xlame je lg tu,baby pn xsaba da nk jmpe mummy die.. =)

^effa^ said...

yun kite same la 33 weeks. sume sendat.. eh yuyu bleh ke induce.. macam paksa baby plak kan. mmber effa induce lepas tu ada problem. kene czer plak. 9 ribu kene. huhu

Rosie Rose said...

yuyu, kena sabar sikit... bb kalau kuar awal sgt, byk organ2 dia tak mature. sian kat baby. even at wk36 pon, dia baru nak complete immune system, lung pon baru nak mature. tkt nanti kalau lahir awal2 sgt, baby kena kuning, lung problems, bain defects, etc etc. insyaAllah, sabar sikit... nnt rindu tau bawak perut boyot tu! plus... this is the time for u and hubby nak bersama before jadi bertiga. so, enjoy ur moment... jgn kejar2 sangat :)

Allah tu dah atur semuanya... pasti ada hikmahnya. Percaya tu je. sakit penat tu, semua nikmat.

asna cute said...

wah berani ke yuyu nak bersalin awal? hehe if asna if ada pape masalah bru la nak induce.. if xde biar la normal sajer bersalinnya hehe ;D

b.E.L.L.e said...

samelah kite yuyu..cepat penat, kaki sembab, cincin pon dah ketat pakai kat jari nih..tp fyi, orang cakap time nak bersalin nnti cincin, gelang, rantai emas + jam kene bukak sebab nurse akan suh bukak nanti..and better bukak before g hospital kalau bukak kt hospital nnti tkot misplaced or org len amek..huhu..

mama_afiq said...

comey je yuyu.. yuyu, time preggy ne la sebenarnye lebih comel n seksi tau.. xcaye yuyu ty hubby yuyu...hehe.. mmg btl yuyu bile baby dah makin membesar.. kite akn jd cepat sgt penat n mengah2.. tu yg mama smp sesak2 napas tu.. xpe nnt lps baby lahir kt grooming blk eh.. mama pun sama gak.. lg la mekap box tu dah tersimpan rapi dah... hehe

mama tims said...

yuyu 33 mmg..tp perut kecik n comey je..akak kalau masa 33mggu mcm dah nak bersalin dah..

queen aida said...

selekeh nye mama ni..hehe

Sofya said...

nt waktu nak bersalin tak leh pakai barang kemas.. doktor suruh bukak.. sblm pergi hospital tu buka siap2 la.. nt kalau takut ada kecurian plak kat wad..

Yuyu, biasa la anak dah makin besar n aktif jadi kita akan rasa letih.. cuma amalkan minum air kepala muda. insyallah kuatlah sikit..

mommylavender said...

salam petang jannah sayang~ mana lak comot ...comey tau, ti bby dah kuar kena berpantang...lagi besh pengalaman tu, jannah duk ngan mak kan...besh tau berpantang dgn orang tua2...displin sgt2

Pya said...

Yuyu, Pya pun ada kawan yg induce bila masuk week 37 sbb dia takut baby dia besar tak larat nak push. Tp dia kata b4 bersalin tu sakit lama sangat. So better kot kalau kita biar baby keluar ikut time dia. Org kata sakit contraction tu lg teruk dr sakit nak push. Ish tak sanggup la Pya...

Izan Ishak said...

hi yuyu...senak tu mmg tak boleh nak elaklah. masa kak izan peknen si kembar mmg tido telentang tak kena. tido mengiring tak kena...serba tak selesa. masing bergustilah katakan...

yuyu, kalau boleh elakkanlah induce. sbb kak izan dah rasa masa si kembar. aduhhhh!!! tak tahan bab tu sbb sakit dtg dipaksa oleh ubat bukan secara normal.

insyaAllah...kak izan doakan yuyu boleh tempuhi tempoh peknen ni dgn baik demi bby dlm kandungan. cuma risau tu ada coz blm ada pengalaman kan....

go mommy go!!!

Wanie Nasir said...

yuyu,kasi can baby main air berenang2 lagi dalam perut tuh...hehe..

zatil said...

Akak tetiga anak kuar time 38 weeks..Mmg x larat nak tggu..pulak berat dah almost 80kg..semua dah x kena..

Sabar..sikit je lagi kay..and enjoy setiap saat..:)

Princess Cindellyna said...

sabar ye.. xlama dah tu.. hhihi. Amani dlu kuar betul2 37 weeks + 1 hari sebab kene induce. =p

^nanie^ said...

yuyu dear,nanie rindu moment preggy taw..skang dh xde org tendang2 comel dr dlm perut..smua tu akn jd kenangan indah buat kite sbg seorg ibu..yuyu enjoy preggy moment ni puas2 taw..tdo n rhat ckup ye..nti pas bby kuar cm bperang ngn mase.. tdo n rhat kena adjust..hehe

molliesa said...

yuyu...cousin molie every 36 weeks je dia induce..sume baby dia camtu..:) hehe..

banyakkan rehat tau! jaga diri! :)

ieta said...

hai puan yuyu cayang..perasaan yuyu same ngn ita... selalu jer pikir nk induce kat farabi tu..tapi syukur.tak induce pon.. mmg byk keburukan dari kebaikan...mmg la tak sabar nk tgk bby kan?satu lagi tak larat dah nk bawak perut kan..xpelah,baik yuyu njoy ngn moment preggy.. nnt da bersalin,sesungguhnyer yuyu rindukan tendangn dlm perut..cam ita skang..alahaiiii,rindu sgt2 saat mengandung......~
so,yuyu njoy that moment...

pssst** ita bersalin mase 37minggu..tau tak ita wat camne? ita borak2 ngn bby,suh kuar awl siket dari due date..tak sabar nk tgk die... mase hari ita kuar tanda bersalin.. sebelom tu,ita ckp kat bby.. "bby tak syg ibu yek,xnk jumpe ibu lagi yek... tak sampai 2jam pastu,kuar tanda2 bersalin..hehe.saje nk berkongsi pengalamn indah..