Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

May 16, 2011

langsai satu hutang.

setelah asyik tertanngguh je niat yang satu ni, akhirnya hari ni..dengan segala kekuatan yang ada...cewaaaaahhh... 
sebenarnya, dulu2 sebelum pregnant yuyu ada niat dalam hati @ nazar, kalau yuyu pregnant, yuyu nak buat nasi kunyit kalau ada rezeki.. tup2, sebulan je lepas yuyu pasang niat tu, yuyu disahkan mengandung...alhamdulillah..rezeki kan?


masa tu mmg ingat pasal niat tu, cuma terfikir awal lagi..nak tgu sampai 5 bulan baru nak buat..bukan apa..kang buat awl2 pregnant org ckp ape pulak..excited lebih pulak kan.jadi bila hold punya hold..ni la kekdahnya..minggu ke 35 ni, buat la jgk..sbb risau, x baik @ berdosa pulak.yela, doa dh dimakbulkan, nazar kenalah bayar kan..


hari ni, sempena hari guru pulak tu, yuyu dah bayar niat yang satu tu..fusss lega..alhamdulillah..yuyu x buat makan besar2 pun, cuma umi buat nasi kunyit dan hantar kat office hubby..dan bagi2 kat kat jiran tetangga..plan nk hantra kat office abah jugak, tp abah pulak ada meeting hari ni..xpela, bukan rezeki diorang lah tu..


jadinya hari ni, kene lah bangun awl2 pagi, pergi beli santan sume..tlg umi blablabla..akhirnya dalam 10.30 pagi td, siap2 dan terus hantar kat office hubby..mintak2 habis la semua tu..ikhlas tu..hihi


balik je dari office hubby, yuyu pulak balun nasi kunyit tu sepinggan bersama segelas soya segar..fuhhhhhh, ketat perut ni..langsung  x dayo nak bergerak..baringkan toto dan selamat bersantai depan TV..hikhik.. ni dh lega sikit baru la dapek update belog..sbb kepala dh buntu.update cerita yang berlakiu hari ni je la..kang hari2 ni duk cite psl yuyu seorang bakal ibu yang tidak sabar kang, org boring pulak nk baca belog kecik yuyu ni..hehe..sonotnya tgk mommy yun beronline shopping..jeles pulak ai neh.. sabor2 yuyu...



kalau suke , like la ;p

10 comments:

Wan Adawiyah said...

hantar wan sikit xpernah makan nasi kunyit nie,,,h3h3

mommie yuyu said...

wan ; yeke?jauhla pulak wan, kalau yuyu nk hantar..hmm sian wan..wan dtg la trg.nnt yuyu mintak umi buatkan lagi..ok?

~Yun~ said...

yuyu,nasi kunyit cmner ek?xpenh plak mkn..xder pic ke?hehe!

yuyu,tahan2 kan shopping..tnggu smpai baby kua pas2 yuyu sambung shopping lagi k..hehe! =)

b.E.L.L.e said...

tak pernah dengar la pasal nasi kunyit..ke same mcm pulut kunig yuyu...hehe..len negeri len org pnggil kan?hehe..

eh, beselah tuh yuyu..dah dkt nak due asek rase nak update psl ibu yang xsbor2 tunggu baby die nak kua jer...heheh..

*luv Syahnia* said...

sis, beza ke nasi n pulut knyit?

slalu org buat pulut kning ngan kari telo..sedapnyeee

mama_afiq said...

waa sedapnye nasi kunyit.. mama pun sama yuyu.. mase b4 preggy tu dah nazar klu pregnant nk buat pulut kuning..psl mmg dah lama tgu utk preggy lg..skali bl check +ve trus mintak mak buatkn n hantar kat masjid : ) moga anak2 kite akn jd ank yg soleh dan solehah kan.. : )

mommie yuyu said...

yun ; nasi kunyit sama la dgn pulut kuning..lupa pulak nk bgtaw..kalau kat trg, mmg pgil nasi kunyit..gmbr?nnt kalau ada lagi yuyu amik..hmmm mmg tgh thn sabar ni.sbb yuyu xtau nk beli apa dh..kalau nk beli b.pump atau CD nk tgu baby lahir dulu..baju2 dh xnk beli..sbb dh cukup buat masa ni..

mommie yuyu said...

belle ; ha ah, sama dgn pulut kuning.ngee..lupa nk bgtaw.

ye la kan, asal nk update je mst nk cerita perkembangan diri je..

mommie yuyu said...

syahnia ;
ye syg, sama la tu..tp sini makan dgn gulai ayam/daging..sedap gak kalau kari telor..

mommie yuyu said...

mama afiq ;
yuyu ni bertangguh2, gini la jadinya..tiba2 yuyu takut nnt sbb x byr nazar jd ssh nk bsalin ke apa.tu trus buat bila ingat ni..inipun dh lewat dah..tp yuyu x dela niat bila2 nk buat..
insyaallah mama, semoga anak2 kita menjadi anak2 yang soleh/solehah