Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

May 15, 2011

35 minggu dan 35 hari lagi

Lilypie Pregnancy tickers


sebenarnnya yuyu nak hold dulu buat entri menghitung hari ni..sebab nak tunggu masuk 9 bulan dulu.konon2 x sedar dan "woahhh kejap je dah masuk 9 bulan..ho yeahhh ho yeahhhh" tapi hari ni rajin pulak tertengok pregnancy ticker tu..eh, comel la pulak nombor hari ni.
"35 weeks and 35 more days to go". jadi seperti biasa, bakal ibu yang mmg x reti sabar ni..cepat2 la buat entry.bukan apa..kalau boleh xnak terlepas walau satu pun kenangan terindah, terbest dan terbaik sepanjang mengandung ni.. semua ibu pun mcm ni kan? tak kira lah anak ke berapa sekalipun, kenangan mengandung ni tetap kenangan yang terbaik dan tak akan dilupakan.betul x?


1. malam tadi umi belanje kitorang satu family makan satar di waring aziz satar. yuyu jamah sebijik je sbb takut efek gatal kat muka yang gebush ni. sambil makan2 tu, sempat umi ckp "mintak2 lepas makan ni, esok kakngoh beranok"..
yuyu cpt2 jawab.."esok baru masuk 35 minggu la umi, tgu la 2 minggu lagi"
umi : "eh, dulu umi beranok adikyo(adik lelaki bwh yuyu) awl jgk"
yuyu : hmm tp mitok2 la tgu seminggu dua lagi"


*beranok =bersalin dalam loghat ganu kite..nananana ganu kiterrr


2. ada satu malam tu. bbrp hari lepas.abah tiba2 je bersuara
abah : "beranok la cepat2 kakngoh"
umi : "bakpe?ada niat nok cukur pale ke?
abah terus diam ..x kata apa apa..


*pale=kepala juga dalam loghat ganu kite..


3.khamis mlm jumaat.Mak Aka MIL call
mak : nurul dah brp bulan dh ye?
yuyu ; baru nk masuk 9 bulan.lagi seminggu lebih
mak :bykkan rehat , kena jaga2 tau.mak dulu lahirkan syukri masa 8 bulan"


ngaaaaaa...kenapa semua org x sabar ni..yuyu pulak bila dh semakin dekat jadi x kisah sgt..janji x kena induce dan dapat bersalin secara normal.asalkan baby dan yuyu sihat dan selamat, yuyu x kisah bila2 pun baby nak keluar..


suami pulak, makin rajin buatkan air yasin/selusuh untuk bini dia ni..kalau dulu, puas yuyu suruh dan pujuk mintak dia buat..skrg ni tiap2 malam jumaat mst buat sebotol besar.ngam2 seminggu habislah yuyu minum..


baby kecik ni pulak, dah aktif balik 2 hari ni..yuyu doa tiap kali sembahyang biarlah baby aktif, nak tendang mcm mana pun yuyu x kisah.asalkan yuyu dpt rasa dia bergerak..sbb kalau dia diam je,,yuyu jadi x senang duduk..asyik pk bukan2 je..alhamdulillah, berkat doa, pujuk baby..baby dh start aktif balik..x sbr nk tgu ahad ni (23 mei 2011). nak pergi check up kat KK. mcm2 soalan yuyu nak tny nurse tu nnt. if korang ada nk mintak yuyu tanyakan jugak bgtaw la..yela, kdg2 lain2 nurse ni, lain2 gak jawapannya..
pastu yuyu nk g private clinic, nk g scan baby.nk tau berat semasa, nak tgk kot2 boleh buat 4d, nk tgk position baby..mcm2 la jgk nk tny nnt.




terima kasih buat semua yang sudi komen dan bg pendapat selama ni.kalau suke , like la ;p

15 comments:

mama_afiq said...

cantik nombor tu kan yuyu..hehe.. btoi yuyu.. kngn mase mengandung ne la yg plg indah.. xkan dilupakan.. xkire ank berapa pun.. mama yg masuk ank kedua ne pun eksitednye sama je mcm ank first dlu.. nk plak bl afiq da pandai ckp2 dgn baby dlm perut lg la seronok rase... lagipun.. mase preggy ne la dpt rase mcm permaisuri.. mintak ape pun dpt..hehe ;p

mommie yuyu said...

mama afiq ; ye ye, yuyu rasa mcm tu jgk.bila anak kedua, seronok tgk abg/kakaknye duk bercakap2 dgn adik dalam perut mama kan..mcm sweet je semua tu..budak2 pun dah faham makna kasih sayang kan..
hmm bab layanan mcm permaisuri tu la yg best..

Pya said...

yeay! kita dua dah masuk 35 weeks dah!!! sukaaa!!! ^_^

Yuyu lately ade selalu sakit2 perut tak? Pya smlm teruk gak sakit sampai dah nangis2. Tp tak de keluar tanda ape2 pun so ignore je. Tp skrg ni kalau sakit perut je pk "dah nak beranak ke aku ni?" haha...

mommie yuyu said...

pya ;
yey yey!! kejap kan masa berlalu.ada jgk kena sakit perut mcm tu.kdg2 tgh2 malam pun kena jgk..mmg sakit.tp so far boleh tahan lagi dan x sampai nangis lagi..yuyu pun terfikir sama mcm pya..tp xmo la awl sgt kan.sbb baby x cukup term lagi.tgu lagi 2 mgu baru la ok kan?

b.E.L.L.e said...

heeee~~semua org tak sbr nk tnggu baby yuyu kua ek? excited kan?kite pon dah xsbr jugak ni..hope yuyu jage kesihatan leklok yer..carta gerak anak jgn lupa catit taw.. =)

Puan Kutu said...

smoga slmt semua.berjaga2 sbb dah nak smp masa dh tu.aiman dulu pun lahir 2mggu awal.air selusuh baru ambik,tp tak sempat pun nak minum.hehe...

asna cute said...

woweee! ramai dah yg xsabar nie.. hehe

mommie yuyu said...

belle ;
tu la semua org dh x sbr ni..nenek kat kg pun dh tlfn tny bila nk bersalin..skrg mmg rajin alert pergerakan baby..baby pun makin aktif pulak .. belle pun sama tau.x lama dh tu..

mommie yuyu said...

puan kutu ;
ye la, akhir2 ni geng blog ramai yang bersalin awl..37 minggu ke atas..yuyu dh ada minyak selusuh..tp belum guna lagi..bau dia kuat sgt..minyak kelapa kan

mommie yuyu said...

asna cute ;
hmmm mama nye lagila x sbr.tp buat2 cool je ni

mama_afiq said...

btl yuyu.. mmg best bl si abg long dok ckp2 dgn baby.. gosok2 perut mama cium perut mama.. n baby pun slalu bg respon..hehe..tp dia mcm pelik knp lak ade baby.. kdg2 dia ty knp perut mama mcm bola?? hehe.. tp kdg2 dengki2 jugak.. seronok melayan dua2 pun.. yuyu nnt jgn tgu lama2 kasi baby adik tau..hehe..

mommie yuyu said...

mama afiq ;
mcm mana nk jawab tu kalau afiq tny mcm tu..ssh jgk ye.
yuyu kena merasa dulu, baru boleh cerita pasal adik dia pulak..hehe, tapi kalau boleh yuyu nak selang sampai 3 tahun jugak..tp kalau ada rezeki yuyu terima je..

JIVEBUMZ said...

yeahhh tak lama dah tu bakal menjadik ibu!

mudah2an yuyu dan baby selamat.. insyaallah

mama_afiq said...

mama jwb kat perut mama kan ade adik baby.. kdg2 dia fhm kdg2 dia ty blk mcmana pulak ade baby.. kan baby tu besar..hehe psl dia slalu tgk baby kat luar... yup btl.. rase dlu.. kdg2 org nk ank byk2 tp skali dah rase adoiii nk kate tobat idak le.. tp mcm serik2 ayam pun ade..haha... sorg pun xterkawal.. tp org kate klo beradik cpt bk kurang nakal.. bl xde kwn.. dia besau kpla skit *merujuk pd afiq la tu.hehe

mommie yuyu said...

jivebumz ;
mekasih mommy..yuyu x sbr ni..huhu