Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 12, 2011

sarapan hari ni.

bersiaran di pagi hari ni, cuma nak share pasal breakfast yuyu pagi selasa ni. cite biasa kan? tapi cuba baca dulu.dan bandingkan dengan breakfast korang? kau mampu mcm ni?woahhhh sombong eh kau!!


cerita diteruskan, hari ni umi ajak pergi pasar beli  lauk pauk skit untuk masak tengahari. mula2 dalam kepala dah plan nak beli nasi dagang + kuih muih skit2. tapi belum sempat nak jalankan plan tu, umi dh ckp, umi beli laksam ni dua bungkus.. oh! tq umi ;)) febret yuyu tu..suka benau makan laksam.


balik rumah, apa lagi..trus ngap sebungkus laksam tanpa perasaan bersalah..bergolek2 si manja kat dalam ni..itula perangai si manja ni kalau mommie nya tgh makan.suka kot...


tgh syiok membedal laksam, umi pulak ckp "umi nak makan nasi jap ag, kuah singgang smlm."
cik puan yuyu ni apa lagi. gulp!! nak nak.. selesai je makan laksam, terus kaup nasi dalam pinggan ..opsss bukan itu saje, siap potong bawang dan cili lagi untuk buat budu.weee lengkap kau, mcm mkn tengahari.. jadilah hidangan sepinggan lengkap.nasi + singgang ikan aye+ budu. dua pinggan you.... burppp alhamdulillah.


siap cuci tangan minum air semua, terpandang munchys cookies kat dalam tupperware. hmmm kena cuci mulut ni..pantas je tangan ni capai 2 paket mini cookies tu..selamat dikerjakan dalam masa bbrp saat je.


tu je la, hebat tak menu sarapan cik puan yuyu hari ni??korang boleh bedal mcm ni? tapi hari ni je la,selalu nya makan biskut ngan susu je..hari ni je mood badang dtg secara tiba2..


kat dapur ada lagi sebungkus laksam tgu untuk dikerjakan..ho yeahh... kalau suke , like la ;p

10 comments:

Rosie Rose said...

duhhhh... dasat, dasat! hiksss... makanlah, yuyu.. selagi ada selera. kalau takde selera, tu yg susah. :)

EtIqAz said...

dasyat2...tp mak2 buyung mmg mkn byk kn sbb share ngn bb...nk laksam...!!!

mykhalis said...

semakin kuat makan sekarang nie..

Blog terbaik

Mnutup aurat tapi berbogel??

Ada apa dengan dara

JIVEBUMZ said...

bestnya laksam! dah lama tak makannn

mommie yuyu said...

rose ;
ehehe , tu la. sbb sebelum ni mmg kurang selera..bukan apa, makan skit perut dh ketat sgt..

mommie yuyu said...

etiqaz ;
tu la, makan x hingat dunia.. ada lagi sebungkus laksam ni..

mommie yuyu said...

mykhalis ;
biasa la mak buyung ni..selera on off.kalau on mmg gini la jadinya

mommie yuyu said...

jivebumz ;
ha, kena makan tu.nnt dh bersalin, lama pulak la kena tunggu baru boleh makan laksam

___Mrs Suhaidi___ said...

ok la tu yuyu, nanti dah pantang banyak xleh telan...:p

mommie yuyu said...

mrs suhaidi.
ye la kan yan..skrg ni la nk pulun makan semua benda pun..tp 40 hari tu bkan lama sgt