Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 5, 2011

mmg kangaroo la

pagi2 aku bangun hari ni semata2 nak tunggu 2 parcel brg2 anakanda tersayang ni.. satu dari poslaju dan satu lagi dari kangaroo worldwide express. korang penah dengar x company ni? ni la 1st time aku nak berurusan dengan company ni. pagi2 tadi terus track my parcel via kangaroo website. YES!! dah sampai kemaman. kejap lagi msti pon ! pon !... posmen dari kangaroo datang. Kalau Poslaju mmg aku tau, service setakat ni mmg tip top.. kita tgk mana yang sampai dulu..


tgk syok berblogwalking sambil berangan2 dengan baju2 anakanda yang akan sampai kejap lagi, dpt call. x smpt jwb!! ye la, HP jauh sangat nun dihujung katil. aku ni kan kura-kura..haruslah x smpt nk nk pegi amik HP. tengok no baru. 016----. mmg dh dapat agak, ni mst dari posmen kangaroo. sbb pos laju mmg xmain call. kalau xde kat rmh, dia bg notis untuk self pickup je. semangat yang waja di pagi hari ni, aku call balik no tu. and YES lagi, mmg staff kangaroo yang jawab. dalam hati dah berbunga2 sbb dia kata brg dh sampai tapi x jmpa cari rmh.. biasa lah tu. kdg2 nationwide pun mcm ni. aku pun bg la instructions bla bla bla..tiba2..


mcm bengap skit minah kangaroo ni. dia boleh suruh aku amik sendiri je..aku ckpla xde transport, aku mintak dia hantar jugak.. kan aku dh bayar service dia. pastu dia pass kat sorang laki, posmen kot. penat2 aku cite jalan nk ke rumah aku, dia boleh plak pass balik HP kat minah tu.. pastu aku dengar laki tu cakap, "kalau jumpa, jumpa la, banyak brg nak hantar hari ni".


aku apa lagi.. capai kendi dan didih darah aku sendiri. eh tak, mmg mendidih la, dari hati yang berbunga2 tadi terus jadi seperti padang jarak padang tekukur.. minah kangaroo pulak ckp, "kak, kalau jumpa kita hantar la.." belum sempat dia habiskan ayat dia. aku dah menyampuk. tak sopan kan aku??. "kalau jumpa? dh awk kan posmen? saya bukan duduk dalam hutan, rumah saya kat tengah2 bandar, xkan itu pun x kenal. mcm ni ke service.blablabla..." saya nak brg saya sampai hari ni jugak.".
amik kau, aku tiba2 jadi mcm seorang bini singa. minah tu cuma jwb, "ye kak, kita hantar"


tak betul ke apa yang aku cakap..aku byr service postage rm10. tapi dia boleh suruh amik sendiri. baik aku amik tiket bas pergi KL. baru rm30. pastu g amik je barang kat penjual tu sendiri.sambil tu boleh jln2 kat pavi. ouch!!


skrg aku tgh tunggu, sampai ke x brg tu hari ni.kalau x.... mau aku menangis!! waaaa xkan aku nk g serang pulak. aku ni bukan berani sgt....


tapi, to kangaroo, sorryla aku nk guna khidmat kau lagi lepas ni.. sayang pos laju. 

kalau suke , like la ;p

6 comments:

Cekodok said...

kepala hotak depa.. gua kena sekali.. cek gua rejek... then depa pos ke rumah... tapi tak sampai... tapi ada orang sign.. pelik tak.. tah nama sapa2 tah... sial je... tapi bukan kanggroo la. heh

Rosie Rose said...

uish uish... sabar yuyu, sabar. jgn marah2, sian si kecik tu... :)

byk gak org guna kangaroo courier ni. especially yg bisnez2 blog nih. tp tk tahu lak cmana service dia..

sabar ye! mayb minah tu kut yg malas...

nuruljannah sukhri said...

cekodok ;
tu la, mau x hangen. boleh pulak, dia sound gitu..
brg banyak ke sikit ke customer perlu ke tahu semua tu?lainla kalau rumah gua jauh, mmg dia ssh nak sampai.ini x sampai sejengkal pun dgn company dia

nuruljannah sukhri said...

rose ;
tgh sabar la ni..tunggu kalau pukul 3 x sampai lagi.siap la..hihi mcm berani je. tp kalau x sampai dlm pukul 3 mmg kena call balik compy tu..komen sikit

___Mrs Suhaidi___ said...

kangaroo punye service mmg ko...xsuke xsuke xsuke...poslaju mmg d best!

Puan Kutu said...

lor staf kanggaro kot yg tak talented.tp tu la ekk pos laju n ekspress lg tiptop.sabo2..hehe..