Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 4, 2011

si manja start mengeras

2 3 hari ni duk cramp kaki je.. mintak tlg hubby urut pun sama jgk.. boleh la kurang sikit. tp bila nak berjalan start sakit balik.. ada yang suggest makan pil kalsium.. oke ke eh? nak g beli la petang ni... sbb dah rasa mcm org tua 60 tahun bila berjalan.. dgn perut ke depan nya, dengan jalan senget benget nya.. peguin betul. agak2nya semua ibu megandung mcm ni ke aku sorang je ?? 

hari ni dah basuh baju2 si manja kat dalam ni.. basuh hari ni, tapi dari malam tadi lagi duk buka harga dan tag baju selai2.. semangat x pernah hilang kalau bab2 berkaitan si manja ni. hikhik.. pagi2 lagi bangun mandi, terus masuk baju2 si manja dalam mesin basuh.. x sbrnya nk tgu kering.. nak lipat.. nak masuk dalam almari sambil berangan2.. comel nya baju2 kecik2 tu..mcm nak gigit2 je.. nk jemur mittens , socks bukan main pyh ag.kecik sgt!!


start dar smlm perasan baby suka sangat mengeras. x kira waktu.. kalau tgh baring atau berehat tu ok la..ini tgh drive, tgh jalan...senak wooooo.... gosok2 skit dia ok la..x sampai 5 minit dia mengeras balik.. boleh x sape2 bg penjelasan knp baby mengeras?dia selesa ke x?



kalau suke , like la ;p

14 comments:

Mama Zharfan said...

teringat balik tie me preggy dulu2 heheh

JOM vote MZ kalau sudi!

Puan aiNa Rahman said...

bile die makin besar lagi die suke mengeras..memang sakit! huwaaa..

to cik2 baby semua : kalau dah sempit dalam tu, sila la keluar cepat sket..hehehe

Pya said...

wah yuyu dah basuh baju si kenit ke? Pya nak basuh tp hubby kate awal lagi. huhu...

sama la yuyu baby pya pon suka je ngeras2 dpm perut ni. tp nak wat cane, tahankan jela. mebi sbb lapo kot sbb tu dia mengeras. heheh...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

ye kalau selalu krem tu mmg kena amik kalsium sama la ngan kita asyik krem sekali dtg mmg menangis tp alhamdulillah sejak ambik pil kalsium kat panel krem tu ilang..wah dah start basuh baju bby yea..kita skang dah 33week lum start basuh barru done beli semua barang bby..tinggal basuh n packing je..hope everthing ok yea..

NUN@ said...

huhu sweetnye bila yuyu tulis yuyu gosok2 dia ok,huhu respond nk perhatian agaknya :)

aDieyZa said...

ciannya yuyu kena cramp.. zana yg belum mengandung ni pun selalu cramp.. mcmnelah keadaan yuyu bila cramp time mengandung kan.. mesti lagi sakit.. sabar yer dear..

bestnyer dgr cite ttg baby ni!!

Rosie Rose said...

darling yuyu, kalau bab cramp... mgm kena amek calcium. calcium tu mmg penting, not only for cramps tp byk lagi especially utk meneran nanti. so go get ur calcium, ok!

apa yg kite nampak, yuyu nyer experience byk yg start awal dr kite. kite ni dah masuk 30wk++ ni baru baby mengeras2, jalan tak larat, bla bla bla.. sebelum ni ok jerrkkkk, gagah ke sana sini. tp itu la, lain org... lain pengalamannya :)

nuruljannah sukhri said...

mama zharfan ;
kalau dh teringat tu kena tambah lagi la tu...hiii

nuruljannah sukhri said...

Puan aiNa Rahman :
bagus gak aina ckp mcm tu..ye la, cik baby sekalian, dh cukup masa tu keluar ye..jangan tunggu2 lagi

nuruljannah sukhri said...

Pya :
sbnrnya dah lama nk basuh..tp sabor je la..akhirnya smlm basuh jgk.skrg tgu nak lipat je..x sbr nye..pya basuh la cepat2..

nuruljannah sukhri said...

Adlin a.k.a Kyra MomS :
la, jum la basuh cepat2..kita ni baru 29 minggu dh semangat basuh..
smlm dh beli pil kalsium, tapi belum makan lagi..

nuruljannah sukhri said...

NUN@ :
mmg mcm ni.. kalau dia diam je kan, kita gosok2 sambil panggil2, mst ada respon.. insyaallah nuna akan merasa semua ni..amin

nuruljannah sukhri said...

aDieyZa :
mmg sakit masa kena tu zana, baru sekali dia menyerang betul2..tgh tdo.. Ya Allah, mcm nak patah kaki ni..hasilnya sampai skrg x hilang lagi sakit tu..

zana x lama lagi boleh la merasa ye

nuruljannah sukhri said...

Rosie Rose :
betul ke calcium pun penting untuk meneran??waaa info baru.mst amik ni.mlm td dh beli. tp belum start makan.. lepas ni kena makan la..calcium mmg bagus untuk tulang semua kan?

ye la rose, kita pun rasa gitu..ni perut dh jdi mcm kulit tembikai apa kes???aduii