Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 30, 2011

baby baby baby

hari ni gagahkan kan jugak tangan, pinggang dan kerah idea untuk duduk mengadap pc, menaip dan mengupdate blog. bbrp hari ni mood penat adalah sangat menjadi2.buat keje sikit pun penat..tp walaupun x berupdate, sbnr nya yuyu masih online dan menjelajah blog2 lain..priority skrg adalah lebih kepada blog mommy & mommy to be..bukan apa, nak grab ilmu dari diorang.. tapi yuyu still berjalan2 ke blog lain.. 

dua hari ditinggalkan umi, ssh betul rasanya hidup ni..selalu byk benda bergantung ngan umi..skrg ni, dua hari ni, semua benda buat sendiri.. teruk kan yuyu ni?dh nak jadi mak org pun masih bergantung dgn mak jgk..hehehe..dulu masa duduk sendiri, boleh je survive sendiri..tapi sejak pindah duduk dgn umi ni, jadi mcm semua benda nak harapkan umi... dan hasilnye..
2 hari umi xde, 2 hari dapur x berasap..kihkihkih..
2 hari umi xde, 2 hari la jgk, lupa makan ubat..hehe.selalu pagi2 bangun tdo awl, trus makan ubat..tp bila umi xde kat rmh..bangun lambat..kelam kabut mandi, pastu husband ajak g breakfast..dan bla bla bla..lupa makan ubat/vitamin...sorry ye manja..jap lagi mama makan..hikhik..
dah tu jela, x baik buka pekung di dada...

sbnr nye yuyu nak tunjuk kat korang yang yuyu dah beli bakul baju untuk manja yuyu nanti..ho yeahhh..sepupu yuyu tlg belikan kat kiddy house trg. malam tadi semangat gile keluarkan baju dari dalam almari dan susun siapsiap, comelcomel kat dalam bakul tu..ho yeahhh semakin membara semangat nak mengepush..go baby go..mama dah ready ni..cukup 36++ nanti, baby boleh keluar anytime je... tapi jangan la besar sgt ye syg..xmo lebih dari 3 kg..xmo xmo xmo...mama ni bukan kuat sgt syg... amin.


yuyu beli dua saiz, satu untuk baju/towel blabla..
satu lagi untuk toilettries

tapi mcm tinggi sangat pulak..x suai lak kan..
1 2 3 tukar!!!!



baik letak mittens & booties..lagi sesuai kot..lagipun benda2 kecik ni kalau x letak betul2 nnt hilang pulak..
ok.done and sweet. perasannnn


siap2 susun, masukkan kan balik dalam plastik.sbb nnt berdebu pulak baju2 manja mama ni...
x best la kan?
org2 tua mst marah dgn cara yuyu ni kan?? terlebih excited?? tapi nak buat mcm mana..perasaan ni datang sendiri..bukan yuyu paksa2, buat2..seriessssss!!! 





sebelum beli bakul ni, semua barang2 manja yuyu simpan dalam almari baju.sekali dengan yuyu & hubby punya baju. tapi skrg dah beralih arah..lagipun mcm jauh je kalau baju2 manja duk dalam bilik kan?sbb masa pantang nnt, umi suruh yuyu tidur kat ruang tamu je.. umi dah siap letak katil single dah kat depan TV.. untuk mommie to be ni nanti berpantang.. skrg tgk sape lagi excited!!! hihi
Ya Allah, selamat kanlah aku dan kandungan ku ini ..permudahkanlah segala urusan bersalin ku nanti..sesungguhnya tiada tempat lain untukku mengadu selain padaMU Ya Alllah.amin

sebahagian brg2 manja yang ditumpangkan dalam almari mama & papa sebelum ni ops!!nampk pulak p** tu. im sorry!!


lambatnya masa berjalan..yuyu x sabar ni hug and kisses ank yuyu ni..huhu..
esok genap kandungan yuyu 33 minggu. ada lebih 3 minggu lagi, baby cukup term kan?? mintak2 yuyu bersalin awl..masa 37 minggu..amin amin amin..


tadi masa keluar jalan2 dengan adik yuyu, singgah kat anakku jap.. yuyu mmg x boleh betul kalau masuk butik baby.. mmg x boleh tahan sabar, x boleh tahan nafsu, x bolehhhhh.. grrrrrr
yuyu sedar,yuyu ni sepatutnya x boleh ghairah sgt. x boleh membazir sgt..tapi..
sob sob..
yuyu mmg failed dalam kawalan kendiri.

nasib la yuyu dh block credit card, kalau x..naya naya..

apa korang rasa?? yuyu ni suka membazir kan?

harus sorok ini dari hubby.kalau x, kompem kena potong duit belanje..bulan ni dh kena potong duit belanje sbb belanje x tentu hala katanya


kalau suke , like la ;p

14 comments:

mama_afiq said...

hai yuyu.. comelnye bakul tu yuyu.. geram tgk... dah dekat dah kan.. xsbr dah rase.. ala biasala yuyu klo bab brg baby mmg la kt eksited nk beli aje.. nak2 plak ank 1st..hehe...

Anonymous said...

yuyu, boboy ye bb dlm perut tu? hehhee
bocor rahsia..

mommie yuyu said...

mama afiq ;
comel kan?tp umi yuyu ckp bakul tu jenis dalam skit..ssh nk amik baju2 yang duduk bawah tu..hehehe..sabor je la..masa beli tu x terfikir pulak..

tu la mama, ank 1st la katakan..aduila..mmg x boleh pegi mana2 shopping complex..kalau x, mesti x dpt kontrol diri

mommie yuyu said...

anonymous ;
ha ah la kan..aduila..x perasan..tp kan, sbnrnya yuyu x tau gak betul ke x.sbb 3 kali scan gender.tiga2 lain.mula2 boy, pastu girl, pastu boy..ke dua org?hmmmm

Shu @ Mrs. Hamid said...

Yuyu, shu suka la bakul rotan tu, tapi tu la, kebanyakan yg shu jumpa, mostly yg terlalu dalam. susah nak amik barang dannnn bakul rotan agak pricey. hihihihi

mommie yuyu said...

shu;
ye la..mmg dalam tp sbb bekenan beli jgkk..tp kali ni yuyu dpt murah je..
yang besar tu rm39.90 je..tu beli..

zatil said...

wahhhh...bagus, yuyu everything dah ready!! senang nanti..org lelaki x pandai beli..hehehe..

baby first mmg xcited and it's okay to spend more..mama hepi, baby pun akan hepi :)

~Yun~ said...

yuyu,comel la bakul!beli kat ne?ke yuyu tempah?sukelaa tgk...kemas je.. =)

mommie yuyu said...

zatil ;
tu la kak, yuyu tau dh suami yuyu mmg x reti membeli..membeli langsung x tgk harga..membazir..baik kita beli siap2 kan..

yeay, mintak2 baby happy kat dalam ni..

mommie yuyu said...

yun ;
yuyu beli siap je..beli kat kiddy house trg..harga pun agak ok.
size besar tu rm39.90
yang kecik rm14.90
agak murah kan, sbb dia siap sekali dgn kain alas tu..

Puan Kutu said...

biasalah yuyu,ank sulung excitednya lebih kan.asal nmpk brg baby comel jer msti nk beli..Semoga slmt semuanya..:)

Pya said...

Yuyu, cantiknye bakul rotan tu! Pya cari yg besar tak jumpa la. Jumpe yg kecik je tu pun kat IKEA. Dah la mahal RM39.90. Tp sbb da berkenan sgt beli gak.

Baju baby pun igt nak cari bakul rotan besar tp hubby kate beli container sudah tak berabok bajunye. Last2 beli container harga 19.90 je. Hehe...

mommie yuyu said...

puan kutu ;
betul tu mommy.mcm baju dgn short yang yuyu baru beli, mmg x mungkin newborn boleh pakai.bsr dan x sesuai lagi kot..tp beli jgk sbb x sbr

mommie yuyu said...

pya ;
ye la, ssh nk cr yang besar kan..kalau masa kita xnk, dulu2..mmg jumpa la..skrg ni mmg xde nye..menyorok pulak dia..yuyu beli ni pun jenis dalam.., ssh skit nk amik baju bahagian bwh.tp beli jgk sbb bekenan..

yuyu ada terfikir jgk mcm husband pya ckp tu..tp ni untuk sementara je..lepas dh habis pantang, masuk almari la baju2 ni..