Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 17, 2011

akhirnya..

akhirnya..dapat jugak makan buah durian..setelah puas menggoda memujuk suami. itupun bersyarat, makan jangan lebih 3 ulas..tapi malam tadi, makan sama2 dengan family dan tegar sekali mengingkari syarat suami.hikhik..dan jelingan padu beliau juga tidak diambil peduli..hakhak..puas hati dapat makan durian..bukan banyak pun , 4 5 ulas je. alhamdulillah..ye la, mana tahan beb!! pergi pasar malam, nampak durian..nampak je x pe..siap bau2an yang menggoda jiwa tu..haishhhh..tahan nafsu!


kalau ikut umi, boleh je makan durian sbb baru 7 bulan plus. umi kata awl2 pregnant dgn dah hujung2 mcm dh masuk 9 bulan je jangan makan..skrg makan je..


tapi ikut suami pulak, pregnant jangan makan terus..hadui!!! mana muleh derrrr.. nak gak rasa even se uleh (kata org negi semilan),kan?





ini gmbr google.malam tadi lahap sangat sampai lupa amik gmbr.

hai raja buah..kenapala engkau bermusim time yuyu membuyung ni..x boleh ke tunggu skit lagi..bulan 8 ke, 9 ke? ngam2 yuyu habis pantang..pasti selori ni yuyu bedal

ibu2 mengandung yang lain, tak teringin ke nak makan durian?sedap sedap sedap!! rugi x makan..ehe, hasut ke ni?takkkkkkkkkkk... setahun sekali je kan..rugi la lepas mcm tu je..

anak mama kat dalam ni, sihat2 tau..mama makan sikit je..maafkan mama ye syg..hikhik

kalau suke , like la ;p

25 comments:

^effa^ said...

yuyuuu.. effa pun dah dapat durian... hahaha hilang mengidam.. heheh tapi 4 ulas je. tak lebih.. jadi la.. same kite ye, gile durian.. haha

mommie yuyu said...

effa ;
yela, satu kepala..nasib la mengandung..kalau x sekali makan 4 biji..

mama_afiq said...

mama pun hantu durian gak... xkire preggy pun mama bedal jugak..hehe.. nsb baik baby ok... byk gak mama dah mkn haha... *ops jgn ikut tau! haha

Rosie Rose said...

fuh bes bes... aritu kite pun nak sangat makan, tp lagi bes sbb dapat kutip sendiri durian baru gugur n makan fresh2 :)

tapi pastu... seminggu tidur sampai 2,3 kipas... tak tahan panas. hahahaha

Anonymous said...

nape?
masa pregnant tak leh makan durian ke?

Atiey said...

adoyai ramai tul kengkawan wat n3 pasal durian..hehe mengidam plak kita tau..huhu..

yuyu jgn nak makn bebanyak plak mau tak tidur baby dlm perut coz panas..hehe nnti bb jd panas baran plak..tapi kalau mengidam nak makn seulas dua tu bleh lah..kgn balun samapi sebakul huhu..naya jer..

Scarlett O'Hara said...

Hua!!!!Kenapa kluakan gambo durian tu!!!Mengidam nak makan ni!

Pya said...

Hoho... Pya awal2 lagi dah bedal durian. Ms kat kg aritu kebetualan ade durian mak gugur pulak 2 bijik. So apelagi makan la tak igt dah bp ulas. Heheh. Nikmatkan mkn durian. Tp lepas tu bau mulut sendiri tak tahan. Heheh...

mommie yuyu said...

mama afiq ;
sama geng hantu durian la ni mama..tapi yuyu takut gak nk makan byk..kesian kat baby..

tgk la lepas bersalin ni, nak qadar balik

mommie yuyu said...

rose ;
tau xpe.dh kebetulan skrg ni musim panas kan..sabar je la malam2 mmg ssh nk tdor..berpeluh2 mcm bru lepas marathon

mommie yuyu said...

anonymous ;
x pasti gak boleh ke x..tp panas tu la, tkt bahaya untuk baby..

mommie yuyu said...

atiey ;
mummy, tu la, nk mkn byk2 kesian kat baby..ikut mama dia ni, mmg x hingat la..yeke?boleh jd panas baran ke?xmola..

mommie yuyu said...

scarlett o hara ;
ape lagi?makan la..kalau preggy jugak..ingat pesan kwn2 kita kat atas ni..makan seulas dua je tau..

mommie yuyu said...

pya ;
mmg nikmat..arghh skrg teringat lagi nikmat tu..tp xmo makan dh..cukup la dh lepas makan mlm td.tgu lepas bersalin ni la.kalau ada rezeki, ada lagi durian, boleh la makan..

___Mrs Suhaidi___ said...

uihh...kalau dah hantu durian tu kan...hehe...xpe rase je...kot kempunan baby kt dalam nk rase jgk....:)

~Yun~ said...

yun pn ngidam durian...tp bru 26th weeks blh x agak2nye mkn...teringin!!sdpla tgk..hukhuk~

Puan Kutu said...

eh org mengandung tak boleh mkn durian ekk?tak tau pulak..sbb sy memang tak suka durian.huhu

Puan aiNa Rahman said...

SAYE SANGAT TERINGIN!
malam tadi dah pergi tapi gerai durian tu dah tutup sbb da kol 10, petang ni balik kerja nak gi serbuuu.. yeay! kalau 4,5 ulas mcm tak jadi ape je yuyu..aina bajet nak makan sebijik =D ...

deqlis said...

deqlis pun dah makan durian..tp yg Musang King belum dapat...huhu..

deqlis dpt mkn mcm tu jer hari tu...(tak sempat snap pun..kih kih) pastu ingat nak makan Musang King buat makan ngan pulut + santan..perrghh sodappp nyooo..bila nak tuurn cari nie:-)) kat area ni susah nak jumpa musang King

tp deqlis tak kira, Musang ke, rimau ke, gajah KIng ke semua durian makan:-))))hehe

mommie yuyu said...

mrs suhaidi ;
ye la, kalau dh hantu durian..sabor je la..makan sikit je ni, x nk bg kempunan..puas jgk la

mommie yuyu said...

puan kutu ;
mommie ni rugi la x suka durian..sedap tau mommie?x suka bau dia eh?sama la mcm suami yuyu.dia kalau makan seulas dua je cukup..x mcm bini dia ni..sebijik dua tu main2 je..siap otai bab2 belah durian..

xtau la sejauh mana kebenarannya.tp byk la yang kata, durian ni x elok untuk preggy mom

mommie yuyu said...

puan aina ;
apa lagi?petang ni serbu la..nak makan d24 ke? sedao tu..yuyu beli gak mlm tu.campur..mahal lorh

mommie yuyu said...

deqlis ;
yuyu baru tahun ni perasan ada durian musang king.tgk kat pasar2..mst sedap kan??tp kena sabor ni..

storyfromme said...

sedapnya durian :)

Sofya said...

Masa akak pregnant dulu, ada apek buah tegur, " xmau beli durian ka, kita orang cina.. org mengandung bagus makan durian nanti anak kuat"

Mak akak pun kata boleh ja makan durian tapi kena minum air masak banyak skit. Durian tu kan panas..

Tapi akak ni tak minat durian.. minat rambutan.. he3