Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 2, 2011

sedih

sobsobsob.. ;(
malam yang sungguh tragik dan penuh emosi. kena tinggal dengan hubby...waaaaaaaaaaa
tiba2 je dalam pukul 6 ptg td suami call.


hubby ; "ayg,abg kena pergi kuala langsat malam ni"
aku ; "hah?kat mana?brp hari?dgn sape?"
hubby ; "Johor. tak tahu lagi smpai sabtu ke ahad ni.abg pergi 5 org"
aku ; "lamanya....(suara down)"
hubby ; "xpela, tgu abg balik jap lagi.abg baru keluar office ni".


sayu giler masa tengah packing baju dan brg2 hubby. Dia plak tidur kejap sebab demam. Lagilah aku x sedap hati nak bg pergi dalam keadaan mcm tu.. Siap2 packing sume mcm cepat je masa berjalan..


8.45 malam, gerak g hantar hubby kat office.masa dalam kete tu hubby dh pesan dh. "nanti jangan nangis tau, abg g kejap je..tgk org lain, suami diorang pergi oustation tiap2 bulan, ok je"...
hukhuk...itu org lain, biaula diorang..ini saya, Nuruljannah..saya paling x suke benda2 mcm ni..hukhuk... pastu pesan kat hubby "abg jangan mandai2 nk g offshore lagi pasni, nnt ayg xmo kawan ngan abg". dulu sebelum kahwin hubby mmg keje offshore.. tapi dia mmg janji lepas kahwin xnak keje offshore dh. Family first , itu janji dia.


sementara tgu kwn2 dia yg lain, hubby ajak minum kat cafe sebelah office. mcm kopitiam la lebih kurang.tp service lembab giler..order french fries pun kemain lama lagi nak siap.. REJECT PASNI. dlm 9.15 sume kwn2 hubby smpai.semua dihantar oleh isteri dan anak2..
kaum isteri masing dh beransur balik..hubby pandang aku. 


hubby ; "ayg balik dulu la, bahaya ni lewat2". 
aku ; "tapi...."
hubby ; "xde2, balik skrg..nanti abg pergi gelap kat sini.bahaya"
aku ; "yela, (air mata dh bergenang ni..hubby boleh senyum tgk..lagi la lebat air mata aku ni)"




dah bg pesanan mcm2, kiss2 pipi masing2.opsss...sorry
terus drive balik.smpai rumah, masuk bilik call hubby.dia pun baru gerak...xpela, xnk kacau. (padahal selang sejam mst aku call dia..mmg dh biasa mcm tu kalau berjauhan..)


malam ni mmg tidur bertemankan air mata la nampak gayanya..mintak2 la hubby selamat sampai di Johor. dan mintak2 keje dpt siap hari sabtu.. gua x biasa berpisah derr...gua x boleh ar mcm ni..gua mst hari2 mau tgk muka balak gua..kalau tak, gua jd ngong mcm skrg ni la...hukhuk...


naseb baik ada kwn dpt ganti kelas tucen malam ni..terima kasih cikgu nadira..








kalau suke , like la ;p

18 comments:

LyA SaFaR said...

sis...lya laks rasa nak nangis...huhu..x ley bc , dengar citer cedey...kalau tgk org nanges lagilah..adoyy...huhuhu

http://syurgacintalya.blogspot.com

nuruljannah sukhri said...

uwaaaa..mmg sedey ni..sbb tak biasa berjauhan..sobsob..lambatnya masa berlalu.td cepat sangat

LyA SaFaR said...

heheh..mcm maner ley td cepat now dah lmbt laks..hehehe..relaax2

nuruljannah sukhri said...

tu la.Dunia mmg TAK ADIL!TAK ADIL!

LyA SaFaR said...

hahahhah...tgk tue..sedih punyer pasal...hbs sumer x adil...huhuhu..tp tol lah...kalau lya pon x sanggup dok jauh...huhuhu now pon x sanggupp...jauhhhh sgt lah...adoyy

nuruljannah sukhri said...

tahu xpe.pelik bila tgk mcm mana la kawan2 yang suami dorang keje offshore , kdg2 sebulan g laut, bru leh jmpa..saya ni bru 1 malam dh biol..
tunang lya duk jauh jgk eh?

zatil said...

Jgn nangis yuyu..sian baby lam perut..nanti dia pon sedey :(

Akak every week kena tiggal..dah x larat nak nangis dah..uwaaaa..:)

Be strong n take care!!! :)

Rosie Rose said...

aduyaiii... siannya. hubby kite lak training agak jauh. pepagi subuh dah kuar, then balik pas isya dah dengkur. rindu sgt rasanya... uhuhuhhuh...

jom nanes sama2....

ieta said...

ololo~ mummy jannah..sabar yek....

chentaNUYU said...

saya rasa nk nangis untuk kak jannah..sob sob :(

aDieyZa said...

zana faham perasaan yuyu.. sebab zana pun pernah berjauhan dgn encik suami, walaupun 3 hari jer tp rasa sengsara.. hihihihi.. rindu kan.. mlm2 nak tido pun susah.. sabar k..

E K A said...

la...baru tay yuyu cikgu jugak ae.skolah eka lom sukan lg...kitorang wat pas uosr.selalunya la.

eka pun tak penah berengang dgn en somi.kalu tak de dia kat umah ni tak tau la camne...maybe eka pun akan jd cam yuyu jugak

nuruljannah sukhri said...

kak zatil ;
hubby kak selalu outstation ke keje jauh?org kata bile ada anak, xrasa sangat kot.tp bg yuyu...mana sama suami dgn anak...mintak2 esok hubby balik

nuruljannah sukhri said...

rosie rose ;
jum la nanges sama2..nanges berdua ke ber4 ni?budak kecik dalam ni ikut nanges x eh?

nuruljannah sukhri said...

ieta ;
thanks..siang2 ni x terasa sgt.tp dh ptg ni mula ah.sbb biasa time gini la hubby balik keje..hukhuk

nuruljannah sukhri said...

chentaNUYU ;
meh la tlg nanges untuk kak jannah...hehe

nuruljannah sukhri said...

adieyza ;
btol tu.walaupun 2 3 hari je, sbb tak biasa kena tinggal tetap rasa mcm "lambatnya masa berlalu"..mmg ssh nk tdo!!!

nuruljannah sukhri said...

eka ;
yuyu GSTT je.tapi tahun ni x jadi cikgu sbb nk rehat, lagipun GSTT xde cuti bersalin, xde CRK...ssh nk g klinik untuk check up..

tu la, eka jangan bg suami g kursus jauh2..nnt mcm ni la jadinya