Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 2, 2011

i love my second trimester

i am 24 weeks pregnants!!!!! suke suke suke

alhamdulillah..kejap je rasa dh masuk 24 minggu. kalau kira2 ada dalam 16 minggu lagi sebelum si manja ni nak keluar jmpa mama dan papa. teruja dan x sabar!!!
sejak masuk 20 minggu ni rasa best sangat sbb semua rasa2 tidak selesa seperti di awal trimester pertama dulu dah xde lagi. 
kerap buang air dh xde, ini mmg seronok tidak terkata. Sakit pinggang pun dh x macam dulu..kadang2 seminggu langsung x rasa. selesa u!!! Selera makan pun xla besar macam awl2 dulu..asyik lapor dan membedal je.skrg makan sikit cepat kenyang.itu den suko tu!!!
cepat letih dan cepat penat pun semakin hari semakin kurang..buktinya mampu berjalan  kaki dari maju junction ke sogo pastu balik semula ke maju junction dan balik hotel. ini di lengkapi dgn jalan2 smbil shopping berjam2. SUKA BERGANDA2 NI!! kalau dulu, pergi satu pasaraya dh mengah dan cramp pinggang. jadi bila semua ni dh xde, perasaan malas nk buat kerja pun turut sama pergi jauh2. skrg dh jadi isteri yang rajin...hihi..kemas rumah, kemas bilik, masak bla bla bla..

yes, i love my 2nd trimester lagi!!

sebab masa ni dh boleh start shopping brg2 si manja., Kalau dulu, baby fair smpai 90% pun tengok2 gitu je la.pendam dalam hati. sbb awl sgt nk beli. Tapi sekarang tidak lagi. Hasilnya..dh menimbum2 pakaian si manja dibeli oleh mama excited ni..

Lagi? Hari2 yang membahagiakan bila si manja kick dan shuffle dalam tummy ni..Ya Allah kadang smpai nak mengalir air mata teringat kebesaran MU ini. Si manja saya ni kalau kita panggil mst dia bg tindak balas.. "pandai manja amik hati mama ye" . manja saya ni suke tidur lewat2 malam2.kadang smpai pukul 2 pagi dia duk seronok kicking lagi.. pastu kejut mama awl2 pagi bangun solat subuh. so sweet!!

skrg ni hasil maklumat dari kwn2 blog ni, mama dh join banyak mama club mcm anmum club, friso mama club dan mamil mama gold club. sume ni bg sample susu..dappp.. kita menom dulu!!!
mcm mamil mama penah bg hadiah mainan.., skrg ni dia follow up bg mcm2 guide untuk prengnant mums. sangat berguna.. mommy to be yang lain dh join ke?kalau belum join la skrg. xde bayaran..malah dpt info berguna..

skrg mama yang rajen nk g lipat kain dulu..azam baru taknak tangguh keje lagi..biar manja dalam tummy ni ikut perangai yang baik2 mcm ni. amin...


kalau suke , like la ;p

10 comments:

Dhia Delisha said...

dhia pun tgh berharap sangat nak bby now... huhuhu.doakan utk dhia gak ek thnx :)

^nanie^ said...

strongly agreed..time trimester kedua mmg honeymoon trimester taw..first truk cket..n last pon da start lenguh2 cramp and nk bersalin..so,enjoy your second trimister period..hehe

*luv Syahnia* said...

sis..jge kndganleklok taw..
hepy kan nk jd mommy ;)

___Mrs Suhaidi___ said...

enjoy ur 2nd trimester yer..:)... n jgn malas mkn kurma +ikan bilis + hati + kerang okeh....

nuruljannah sukhri said...

dhia ; insyaallah.mana tau rezeki dhia lepas ni.tahun 2011 ni mcm tahun kesuburan je.kawan2 sume duk pakat pregnant.amin

nuruljannah sukhri said...

^nanie^ ;
ye..mmg enjoy sgt skrg ni..seyiap hari semakin rajen pulak. x sbr tgu 3rd trimester...

nuruljannah sukhri said...

*luv Syahnia*
thanks dear..

nuruljannah sukhri said...

___Mrs Suhaidi___
ops, hampir bbrp hr termiss makan kurma.,naseb mommy ingatkan

ruby bieha said...

jg kndugan elok2.. moga dpt bby cute mcm mama die

nuruljannah sukhri said...

amin.insyaallah ruby.cuba buat yang terbaik untuk si manja...