Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 24, 2011

pindah rumah

sekarang saya tengah tunggu lori sampai bawak barang2 mewah dari rumah sewa saya untuk dilonggokkan dipindahkan ke rumah emak saya. Memang dh decide, bulan ni kami akan pindah ke rumah emak saya. Bukan apa, senang sikit nanti nk bersalin, pantang kat rumah umi. Lagipun hubby selalu kerja sampai lewat malam, kadang2 smpai pukul 2,3,4,5 pagi. takutla dalam keadaan mcm ni, sakit perut ke, jadi pape ke, x ke naya tengah2 malam. sape nak tlg..jiran tetangga sume jenis masuk rumah kunci pagar. pintu rumah apatah lagi.siap kunci mangga..ok, saya tipu je yang tu. x pernah pulak tgk cara mereka mengunci pintu rumah..

ni je la cara terbaik setakat ini. mungkin lepas anak dh masuk 4 atau 5 bulan kami start sewa lain pulak..atau mungkin masa tu rumah impian mak jenin dah siap..hikhik..

lambat la pulak lori ni. saya dh x sabar nk kemas kain baju yang berlonggok2 dalam bakul dan kotak2 ni.. sesak dada ni tengok.. mungkin saya nampak comel kan? padahal dasar perempuan malas ni dh biasa dgn keadaan mcm ni..

lepas dh setel pindah ni, rasa lega je. lepas ni x payah ulang alik dh nk g rumah umi. nk g tusyen pun dekat je..x la rushing sangat. opis hubby pun dekat je dgn rumah umi.lebih kurang 10 minit je. kira banyak advantage berbanding disadvantage kitorang pindah ni.

layan gambar2 kenangan di rumah lama sewa kami 

meja makan ni selalu bertukar tempat, kejap kat ruang tamu, kejap kat dapur, kejap kat tepi dinding.
adakah kami x ada pendirian?


kami belum mampu beli perabot2 mewah.tgk, pakai kerusi kayu je..


masa ni baru bbrp minggu menyewa, tgk langsir tu. tu sebenarnya itu cadar mak saya bg pinjam sementara beli langsir. 
masa ni penyidai pakaian pun belum beli, so kami gunakan kercerdikan yang kami miliki, gantung baju kat rel langsir. kretif kan?


muka fresh pengantin baru..fresh ke?


dulu mula2 kawin, mmg aktiviti wajib amik gambar sebelum masing2 kuar pegi keje..sekarang tidak lagi..


tuan tanah pose sebelum g kelas tusyen..





apakata korang klik banner bwh ni, ni tabung kami nak beli rumah



kalau suke , like la ;p

11 comments:

queen aida said...

tang gmbr gntung baju 12 yg xtahan hahaha

nuruljannah sukhri said...

QA ; tu la, mmg mcm psr malam dh.gini la aku sejok zaman bljr lagi.aku x suka jemur kain kat luor malam2. tkt org buat jahat kat kita.. terbwk2 smpai leni..

^nanie^ said...

dear,kusi kayu tu pon mahal oh..nanie pkai kusi yg beli kt cavenzi yg build in sambung2 je..huhu

norfaizieda said...

comey pe gantung baju gtu...hahaha...

queen aida said...

same la...aku pn sejk x-tunang aku 2 mengontrol aku..smpai la ni aku jemur baju dlm rumh..nasib dapur rumh aku besau..dh jd tabiat dh kn

ally said...

gud for u dear..jadi xde la risau je kalo ada emergency time hubby xde kan? ada juga org yg leh tgk2 kan nt..hehe...* jemur baju tu mcm zaman2 belajar dulu..hehe..takut org curi, lagi2 yg undergarments..hehe*

nuruljannah sukhri said...

nanie ; sini x ada cavenzi. dulu ada buka kejap tapi dh tutup.. saya bekenan jgk dgn sofa dia tu.simple

nuruljannah sukhri said...

faiz ; comel ke?hehe nnt faiz buat gitu la.silap haribulan jiran dtg tanya brp sehelai..ingatkan bundle..hehe

nuruljannah sukhri said...

QA ; ye la, nasib la duduk berdua je.adalah kawasan.ni kalau duduk dengan family..mmg kene beleber la main gantung2 gitu

nuruljannah sukhri said...

ally ; hmm thanks. tu la, salah satu sebab jugak tu. takut kena curi. mmg pantang tertinggal kejap. WAJIB HILANG....bengkek betul

queen aida said...

hahah tau xpe..!!tp aku xbuat gitu la..