Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 2, 2011

hari keluarga

happy birthday to you..
happy birthday to you..
happy birthday to Mohd Sukhri,
hapy birthday to you...
happy birthday suami sayang..
birthday boy kesayangan saya ;)

malam tadi belanje hubby makan2 sempena hari lahir dia yang ke 28.kejap je abg dh tua dr ayg.tu la, sape suruh x sabar2 kuar dari perut mak?tgk ayang ni, dh hujung2 tahun baru masuk umur baru..muda sentiasa. ;) dari petang semalam duk berfikir2 nk bawak hubby makan kat mana.sbb kitorang ni bukan nye jenis makan malam2.dh lama tgalkan hobi makan malam lepas ngandung ni. saya habis kelas tusyen pukul 10 malam.lewatnye, dh nk masuk penutup birthday dh.
akhirnya, masa tgh duk memberi tunjuk ajar kat budak2 tusyen (darjah 1) , dapat dh idea..

ok, call sepupu jap.kwn dia ada keje kat secret recipe.boleh order dulu.(mcm byk je nk order2, padahal satu slice je.teheeee) hal cake dh setel.beli satu slice pun belum tentu habis di makan kami sekeluarga (saya + suami). Bila teringat kat keenakan sizzling bean-curd kat Restoren Steven, terus buat keputusan nk makan kat situ..tiba2 je mengikut selera saya, bukannya birthday boy.birthday boy cuma nk makan pizza.tp baru je bbrp hari makan pizza masa birthday my cousin.muak dah..

tepat pukul 10 malam, sang puteri terus menuju ke arah kereta kuda yang menanti..(OMG! kalau btol, indahnya.).terus bgtaw hubby nk g makan kat Steven.tapi kena g amik cake dulu kat SR.. 

malang sungguh naseb mak buyung ni, sbb smpai je kat depan restoren, xde parking langsung, malah jammed yang teruk kerana kereta parking di merata.cuma intai2 dalam restoren dari dalam kereta kuda, gulp!! belum sempat ckp pape, hubby dh potong stim dulu, "mmg la full house, tgk tu cina dh start makan2 besar". tapi masih lagi mengharap nk makan ketam bungkus kat situ disusuli sizzling bean-curd yang lazat tu.. "kita tgk la dulu, mana tau ada meja kosong". tapi keinginan ditolak mentah2 dan hubby ckp, jum g Western Geliga je..
yola, yola..huhuk..

smpai je situ.hampir penuh jugak.adakah malam tadi malam makan besar untuk semua warga kemaman??
saya dengan lahap terus order, 
nasi goreng kampung.sepinggan ni kongsi sekeluarga

lamb chop with black pepper sauce.
mula2 saya order ni, tapi teringat preggy mummy 
x elok makan black peper,jadi hubby amik ni.
saya amik dia punya

tada..ni dia Fish and Chip yang hubby
 suruh saya makan.protin katanya

nasi goreng kampung licin.
yang tgl hanyalah ayam dan sayur2 sawi yang pahit.
x dapek habiskan sbb perut sudah ketat.
tapi hubby dapat licinkan lamb chop dia.hebat?

dh tgk menu kami, tgk pula keluarga bahagia ni.


semoga dengan pertambahan umur ini, disusuli dengan pertambahan rezeki untuk kita berdoa ye syg.semoga syg dipanjang umur dan sentiasa mendapat keberkatan dariNYA.amin.

New York Cheese Cake dari SR selamat simpan dalam peti ais, tanpa di sentuh sedikit pun.suci lagi.mungkin akan dikerjakan malam ni.teheee



kalau suke , like la ;p

3 comments:

tims said...

jannah,hepi belated besday to ur hubby ye..

Rose said...

va va va.... syiookkknya dapat makan kat luar yeee... ^,^

nuruljannah sukhri said...

sis tims ; terima kasih o/b hubby.
rose ; mmg syiok sbb dh berbulan2 kitorang x mkn kat luar camtu..