Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 13, 2011

13022011

hari ini, 13 Februari 2011. Genap 11 bulan usia perkahwinan saya dan hubby. Selamat Ulangbulan ke 11 sayang.. pejam celik pejam celik, sekejap je dah nak setahun kita bersama syg. hari ini juga, genap la 22 minggu usia kandungan saya, tadi pergi KK untuk jumpa doktor, monthly check up dan repeat scan( repeat? padahal ni baru 1st time scan kat KK).
resultnya, 
HB turun dari 12.6 ke 11.3 - mungkin sbb berhenti makan iron tablet da vitamin lain yang KK                    bekalkan.cuma amik obimin je dr klinik biasa. Jadi hari ni nurse upgrade vit untuk tambah darah dari iron tablet biasa tu ke 'Ferromed'.

berat juga turun 500 g  - Gembira woooooo,asyik naik je. Nak jugak merasa berat turun. 
Alhamdulillah

kena cucuk kat bahu kiri, tapi lupa dia cucuk ubat apa..yang pastinya, masa cucuk tu tak sakit. tapi lepas tu sakit smpailah skrg tak hilang2 lagi.

hasil scan td - doc kata baby sihat. tapi mcm worse gile service, tak bagi pun 
saya tgk screen. Doc je la skodeng anak saya sorang2. Pastu cuba tanya gender baby, mana la tahu doc nak tlg skodeng.tp jawapannya sangat hampa. x pyh bgtaw la apa doc ckp. takpe,  2 3 hari lagi saya ajak hubby g klinik swasta ,mana tahu rezeki kami, nampak tuttt baby.

balik je KK, trus drive g klinik swasta pulak. nk amik obimin, tp pekerja klinik suggest amik iberet folid sbb Hb turun.. mintak2 la HB naik balik lepas ni...

bagi naik earning HB saya yang ni dulu la,


kalau suke , like la ;p

5 comments:

Izan Ishak said...

happy 11mth anniversary yer yuyu...

kejap je dah 22 minggu... k.izan pun masa 1st time peknen dulu excited nak tau jantina bby...jangkaan tepat BOY!

masa naudal plak dr boleh kata girl...alahai dlm hati ada tmn jap. tp rasa tetap boy...dan lahirlah BOY lagi....

msa twins plak...scan kali keberapa tak ingat mmg dr dah sahkan...2 BOY lagi...syukur!

**panjang plak komen arini... yuyu jaga kandungan elok2 ye... makan vitamin tu utk kesihatan bby!

nuruljannah sukhri said...

thanks kak izan.
yela kan pejam celik pejam celik..kejap je rasa..

kak izan sume hero la ye.tu la, excited sgt nk tahu sbb x reti nk membeli brg2 selagi xtahu..nk jgk twins comel cam ank2 k.izan..

.::MRS SUHAIDI::. said...

happy anniversary yuyu...hehe...btw,nk share tips...mase 1st preggie ade prob gk ngn hb...tp 2nd,kwn kite azren tu awl2 dh remind...everyday ratah ikan bilis goreng...n plus,mkn hati,bayam n kerang...n paling penting...amalkan makan kurma at least sekali sehari..kalau blh 7 lg bgus...inshaAllah...hb naik..:)

nuruljannah sukhri said...

yan..tq..hehe
kena goreng ikan bilis banyak2 dulu simpan buat stok...mmg sdp.
bab bayam, kerang, hati tu la..ssh nk dpt.kena g psr baru ada mende gitu.jannah boleh makan belake mende2 tu..
kurma awl2 preggie dulu makan jgk.leni jd mls..lepas ni kena amal balik..kurma mat said ada lagi ni.hehe
thanks share tips berguna ni yan..bimbang jgk HB turun bwh 11

.::MRS SUHAIDI::. said...

Wajib amal balik kurma tu...Hehe