Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

January 30, 2011

ubat selsema mama

masuk hari ni dh 3 hari dh selsema..setelah ditahan2, mlm td hubby paksa g klinik.itupun sbb dia pun dh berjangkit sama dh..tp lepas makan ubat selsema mlm td, mata aku jd x mengantuk  langsung..smpai la hampir ke 2 pagi.pejam celik pejam celik smpai pejam x celik2.
smlm, pekerja klinik tu bg 2 bungkus sampel friso mum gold.balik je rmh trus bancuh.mmg x rugi masak air semata2 nk minum segelas susu friso mum gold.melting!!perghh sedap, mcm ais krim, nk kata perisa vanila pun ada.lepas ni nk tukar kepada friso mum la..


snrnya entri kali ni nk bgtaw yang hari ni secara x sengaja dh tershopping barang-barang baby kat anakku.padahal niat asal nk g beli brg untuk akikah baby sofea khamis ni..thanks tu mommy's diary kerana sudi menjemput saya..saya mesti hadir!


lepas dh jmpa cute things untuk baby sofea, hati maseh terasa xmo kuar dr butik ni.smbil mata melilau, ternampak babies tight yang display kat patung.gulp.bekanan.tanpa byk berfikir, trus tny pomoter kat mana lagi babies tight yang lain..tp sebab butik ni nan ado la besar sgt,jadi pilihan nya agak terhad plus ngan masih belum pasti tentang jantina anak mama ni.belek2 semenet dua, ai trus sambar sehelai tights berwarna meyah sebagai permulaan.size M.mintak2 muat ngan anak mama nanti.


tumpang tanya ;
new born dh boleh pakai tights ke?

seterusnya, mama semakin teruja dan rambang mata telah berlaku..dlm kepala terus teringat nk tangkap sepasang dua baju untuk anak la.dengan rakusnya mama dh selamat membeli dua psg baju, dan setiap satu nya mama lengkapkan dgn mittens and booties yang sesuai..
mama beli baju putih sbb boy atau girl dua2 boleh pakai.lagipun mesti manis bila baju ni jadi baju pertama anak mama.sesuaikan dan mitten & booties putih merah tu.

ops.ada tag plk gmbr.mls nk amk gmbr lain.biao je la.
ni set rompers complete with mittens & booties

ini dia wajah sebenar rompers tu.cute la.kain dia mmg lembut.tp balik2 rmh my mom kata newborn x pakai rompers lagi..xpela, nasib mama beli size besar skit.kita simpan dulu.

ok, selesai dan bila tiba masa nk membayar nye.ternampak pulak babies shoes yang super cuteeeeee..ape lagi, mama yang rakus ni terus hilang sabar.tp mama beli yang boleh dipakai unisex..kalau yang baby girl mmg malatop.ada munger munger,butangbutang..
akhirnya mama dpt ni dan terus byr.

kan ke lagi manis kalau sebelah lagi i love baba tu di ganti dgn i love mama.kan kan?
tp nnt dh tau gender baby, mst lagi best soping ;)

cashier butik tu suggest mama jadi member anakku, sbb nnt smbil membeli dpt collect points.murah je.rm10 for 2 years..dan skrg mama dh jd anakku member..

demam dan selsema semakin kebah lepas shopping.



kalau suke , like la ;p

9 comments:

.::MRS SUHAIDI::. said...

Wah...susah2 je auntie ni...xyh gift2 la..mari bwk perut je..hehe...
Jannah,tight sgt elok utk bb nk2 kalau pkai romper...sgt cute..tp kalau pkai ketat la bru lawo...hehe...just my 2cents...
Geram kan tgk brg bb...hehe...

nuruljannah sukhri said...

mmg la..pakai ketat lagi lawo kan.tp jannah tgk kat anakku td xdk pilihan sgt.pomoter tu bg 2 helai je..nnt la, ada masa g usha tmpt lain..
yan, update la gmbr baby sofea dlm blog..

queen aida said...

best nye korang borak psl baby2 ni..jeles aku..

Anna Fadzlynn said...

kak yue ! anna tumpang excited !!!!
seriously, shoping baby pny barang sgt awesome.
never get bored teman my sis pgy shoping dulu !

nuruljannah sukhri said...

aida . mu pun boleh je join sembang2.xdak hal la..nnt snng.

anna ; yeah,heaven gile..dh start ssh gile mau berenti kan

Rose said...

baru try frisomom ke mommy jannah? rose dah lama guna frisomom... sebab susu2 laen semua tak ngam (muntah2) and pricy. sedap kannnn??? harga pon ok kalau pandai carik tmpt.

queen aida said...

takpe2..ak follow je blog mu...kikiki

nuruljannah sukhri said...

rose ; ye.baru je cuba, tu pun sbb staff klinik bagi percuma sample..mmg lain sgt rasanya kan.mcm ais krim vanila.sblm ni minum anmum ok je, cuma angin..asyik prut prut je..hehe

aida ; =)

farysa said...

comelnya baju baby
farysa baru perasan kita pnh borak dkt ms dlu kan?
sis dah kawen pn
=))
take care