Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

January 25, 2011

perihal anak

sekarang baru saya faham kenapa mama wannabe suka sangat bercerita psl perkembangan "budak kecik" masing2.skrg bila smpai time aku, baru aku pun teruja nk bercerita jgk.
yang selalu menjadi mangsa adalah hubby tersayang. kalau boleh semua benda yang berlaku nk bgtaw dia.walaupun benda yang sama dan berulang2.

"abg abg, baby kick la"
"abg tgk ni, perut ayg bergerak2 sendiri"
"syg, baby bergerak"
"eh, baby kick kat sini, baby kick kat situ"

banyak lagi la kalu nak tulis.
smpai kadang2 hubby tgk aku dengan muka xde perasaan.ye la, x smpai 5 minit duk ulang ayat yang sama je..teheee

skrg ni budak kecik ni dh berumur 19 minggu plus2 di dalam perut mummy dia.tendangan semakin padu dlm 2 hari ini.mummy pun smkin galak terseyum :)
perut selalu mengeras x kira masa.knp eh?bila ckp kat hubby dia mcm x percaya.dia tanya "baby buat keras ke kat dalam tu?" ergh..perli lah tu

mummy pulak, semakin girang.
tapi malam2 ssh nk tdo, sbb duk terpk , baby selesa ke x kalau tdo mcm ni.
mengiring kiri, mengiring kanan,terlentang, sume x selesa..
simptoms kerap buang air dh berkurang.alhamdulillah.selesa sgt2.
2, 3 hari ni asyik meloya je.xkan nk masuk 5 bulan baru nk alahan kot.tp x smpai tahap muntah lagi.
selera makan jd kurang sbb perut dh ketat sgt je rasanya.
alahan di muka semakin teruk.bertambah2 pulak.tensi tensiiiii....
tu je kot.

hubby janji bulan depan start beli barang2 baby..(senyum dalam hatii)
nk start buat baby wish list la..kalau suke , like la ;p

10 comments:

aida said...

best la.. :)

nuruljannah sukhri said...

alhamdulillah..suke, dok sabor, sume ada.
tp bila pk, nk beranok.
errrrr, takut.

bun_nee said...

bestkan bila baby tendang2 pert

nuruljannah sukhri said...

bestttt sgt bun _nee.x sbr nk tgu nmpk kaki baby plak..adui la..eksaited

Rose said...

hi mommy to be. dah 19weeks ey? kuatnya baby tendang2. mine dah 23 weeks, tp dasat sangat rasanya. tapi ada la rasa2 sikit. excited! :)

ashie niesha said...

http://noweveryoneisbeautiful.blogspot.com/

persediaan untuk berpantang nanti! tak yah dah pakai bengkung yg hnye kurus bahagian bwh badan je ;)

nuruljannah sukhri said...

rose ; mmg x dasat mane ag tendangan je.tp dh boleh rasa dh..kdg2 bila baby diam je.mummy pulak sibuk panggil2 baby suh tendang..dan erghhhh, baby bg tindak balas...thanks GOD..mummy rosie due mei ni eh?

nuruljannah sukhri said...

ashie ;bagus ni.mst tgk.metaceh ...

Rose said...

yup.... mommy rose is due end of may. grrrr,serem serem... hehehehe...

tp mmg best bila dapat rasa baby gerak2. super-excited! runsing kalau dia diam je... hiks.

nuruljannah sukhri said...

ha ah.kalau dia diam mmg kita pulak yang risau kan..jangan serem serem mummy...teheee..x sabor nk tgk baby kan..dh byk beli brg2 baby?