Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

January 24, 2011

aku dh bersalin?

korang penah x dpt mimpi mcm aku ni?huih..siap boleh bersambung2 lagi.aku pun xtau mcm mana aku boleh mimpi cenggini.mungkinkah aku terlalu penat tgu hubby balik keje smpai 530 pagi tadi?atau mungkin aku ni mama wannabe yang sangat over eksaited?

cenggini, malam td hubby ckp dia myb balik lmbt.dia suh aku tdo dulu.tp bukak lampu rumah and bukak tv.aku pun bantai la tdo dpn tv.tp setiap stgh jam mst terjaga dan trus kol hubby.
"abg, kat kapal lagi ke?"
"ye syg, tdo la dulu.lmbt lagi ni"
ZZZzzZZZZ( smbung tdo)
pastu terjaga kol balik, dialog sama je.
smpai la pukul 530, aku terdengar bunyi enjin kete dpn rmh.yeay!dh balik.hubby penat sgt, tukar baju, basuh kaki terus tdo je dia..aku pulak yg x dpt tdo smpai dh pukul 6 lebih.smyg dulu la..

bermula la mimpi pelik aku ni......

aku baru balik dr hospital bersama baby ku.(makna nya aku dh selamat bersalin..teheee propa sungguh ) tapi aku dgn hubby je, balik pulak rmh sewa aku.padahal awl2 mmg dh plan sebelum bersalin nk pindah rmh umi.nnt snng nk pantang rmh umi.

dan aku?x sakit pun.gagah je.siap boleh g jemur kain ag.pastu kan, baby nangis sambil jerit "nak cucu(susu), nak cucu"..hubby pun kelam kabut g buat susu..tp time syok susukan baby tu, aku teringat, eh napa x BF je.aku pun cuba BF baby..yeay berjaya. (boleh pulak aku lupa kan?mimpi mimpi...)

pas baby dh kenyang tu aku g la smbung buat keje rmh cam biasa.baby tinggal kat katil sorang2..tp baby jerit pulak, "abg,abg..."smbil gelak, nk ajak org main2 ngan dia..

pastu aku terjaga,... pelik x?pelik bg aku, sbb xkan baby kecik pandai bercakap.dh la baru lahir..aku terjaga sbb bunyi jam pukul 730.hubby kena bangun nk g keje..aku pun cite la kat dia pasal mimpi aku ni.dia kata "jangan pikirla mimpi je tu, bukan2 je ayg ni"..

tapi mimpi ni x habis kat sini je..sbb lepas hubby selamat g keje.aku sambung tdo balik..maknanya, mimpi aku ni pun bersambung lagi......

jap aku ag post lagi sbb nk g mkn japkalau suke , like la ;p

4 comments:

deena awanis said...

masa preggy dulu i pun pernah mimpi bersalin..kat umah plak tuu..

nuruljannah sukhri said...

yeke deena?bila pk2 balik i tkt pulak..tp hubby ckp mimpi je, jgn pk la..

.::MRS SUHAIDI::. said...

Penoh gok mimpi gitu...jgn pkr sgt la kot...maybe sbb mommy xsbr nk jmpe bb...:)

nuruljannah sukhri said...

ye la hubby pun kata gitu.jangan pk sgt.tp bila ramai jgk org kata diorang pun pnh mimpi gini, x la tkt sgt..hehe