Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

September 24, 2012

samsung led

assalamualaikum dan selamat petang semua jelitawan dan hensemwan semua, hiks

banyak benda yuyu nak update kali ni. sementara masih ingat sikit2 ni, baik yuyu update laju laju. kang x ingat langsung, x dpt la nk kenang2 memori lama dgn hubby dan hafiz.

mula2 nk update pasal rumah dulu la, alhamdulillah, akhirnya balairaya rumah kami dh terisi skit dgn rak tv dan tv je nyepon..hikhik.

tu pun nk update kan.bukan apa, nnt senang nk refer tarikh beli tv, rak tv tu...  walaupun hanya dua brg tu sahaja, Ya Allah, perasaan gembira tu mcm x dpt nk gambarkan.. yuyu betul2 dapat rasakan suka duka dalam meniti sebuah kehidupan, bukan mcm tgk kat tv, bukan mcm cerita2/status kwn2 di facebook je.. tak semudah tu ye tuan tuan dan puan puan.. mungkin kalau org2 yang bergaji besar x jd mslh.. 

kalau dulu sebelum kawin, mmg kami menyewa rumah, tp kebanyakan kelengkapan rumah, mak yuyu bg yg rumah dia je.. tp pindah rumah kali ni, yuyu x amik satu pun brg2 dr rumah mak yuyu kecuali bedroom set. sebab bed room set tu mmg kitorang beli sendiri. washing machine pun kitorang bg je kat mak yuyu dan pinjam mak yuyu punya washing machine lama (manual) sementara beli yg baru (xtau bile)

walaupun kadang2 bila tgk rumah mmg alar2 balairaya, yuyu tetap rasa happy dan bahagia bila bersama org2 tersayang di dalam rumah tu :)

jadinya, dimaklumkan kami telah membeli tv baru pada tarikh 22 september 2012 bersamaan hari sabtu..hihihi,,,

sang anak melanding sambil melayan video sendiri. sang emak dan sang ayah cuma tersenyum memerhati :)



kalau suke , like la ;p

6 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

tahniah2..hehe..dah ade rumah sendiri baru seronok nk deco2 kn.. ;)

nizamsani said...

wow.

yuyu jannah said...

terima kasih noli, semangat nk deco memang ada, tp idea dgn bajet je yg xde ni..hukhuk

yuyu jannah said...

apa yg wow tu nizamsani?

fiszah_pjo said...

hehe..nk start idup mmg camtu la..pzah dulu pas kwen kami masing2 bawak beg je..ape pun takde.sedih.beli sikit2..alhamdulillah sekarang kira lengkap da kot.tp masihmenyewa.klu beli rumah, angkut sume brg mmg kosong le rumah tu :)

yuyu jannah said...

tp seronok kan fizah bila kita ingat balik? kesusahan, kesedihan tu la yang mengajar kita erti kehidupan kan? dari situ kita belajar menghargai :))