Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

October 10, 2011

sia-sia

salam semua, hari ni bersiaran dari makmal ict smkrp lagi.miahahaha selamber bwk budak kelas sejarah masuk lab. haip haip!! bukan curi tulang ye, tp yuyu dh janji dgn diorang, bila dh habis silibus, dh buat semua latihan dari semua bab dan berperangai baik dalam kelas, yuyu akan bawa diorang masuk lab ict. bila diorang dh buat semua tu, haruslah cikgu yuyu mengotakan janji kan? diorang puas hati, cikgu yuyu lagi suka hati..sebab dapat berblog tanpa rasa bersalah.

semalam yuyu dah buat kerja yang paling sia-sia dalam tahun ni kot. (maknanya setiap tahun, yuyu akan buat kerja sia-sia). Yuyu dh habis fikir, dh beberapa bincang dgn suami, yuyu kena beli jugak electric BPump untuk kesenangan semua pihak. bukan yuyu x bersyukur denga unimom mezzo yang yuyu guna sekarang ni, tapi yuyu rasa yuyu perlu singkatkan masa mengepump di sekolah. yela, mcm x syok la kan, bila org duk perati je kita keluar masuk "bilik rahsia" 2, 3 kali sehari.. setakat ni mmg yuyu xde dgr apa2 cerita yg x sedap didengar, tp sebelum yuyu dgr , baik yuyu cari jalan lain.. kalau tgk pengalaman mommies lain yang pakai electric BP, mmg menjimatkan masa. dari 20 minit boleh jd 10 minit..nak2 kalau double pumping kan?

eh, mcm panjang je huraian di atas. pang!
kerja sia-sia yang yuyu buat semalam ialah, curi keluar sekolah pukul 1.20 petang..habis je kelas terus berdesup drive kereta (mmg laju gile) dr smkrp ke Paka, sbb kat situ adalah satunya2 kedai terdekat yang ada butik baby (kalau x silap world of baby nama kedai tu) walaupun cinonets je..sampai paka dh pukul 2. terus park kereta di tempat yang salah dan menerjah kedai tu. fokus utama ialah area barang2 penyusuan baby. hmmm pureen, nuby, avent blablabla. eh, nape semua manual ni? kwn ckp ada electric bp kat sini. x puas hati , yuyu panggil salesgirl dan tanya.
yuyu ; dik, bp jenis electric ada x?
salesgirl ; xde kak, baru je habis kejap td.ada org beli
yuyu ; hah?????? (tekak yuyu mcm kena sumbat buah durian yang sekali dgn kulit2 tu, kelu, xtau nk ckp apa lagi, drive jauh2 ni, escape skolah lagi, DOWN.)
terus keluar dari kedai.tgk2 ada pekerja majlis yang jaga parking tgh menilik no plat kereta.oh tidak!! 

bang!!! sorry bang, saya parking kejap je.nk cepat td.sy nk pergi dh ni. (sambil buat muka comel , padahal dlm hati masih kelat dan hampa sbb xdpt beli BP). fuhhh, nasib abang parking tergoda dgn muka comel yuyu td, dan menyuruh yuyu blah sekarang juga.rupanya yuyu parking dgn pili bomba. teheeee

drive balik sekolah dgn perasaan yang x tentu hala..frust menonggeng tertonggeng. sampai sekolah dh 2.40 terus punch card, dan balik rumah.. 

nasib x kantoi dgn pengetua
nasib x kena saman sebab parking dpn pili bomba
nasib xde pape sbb drive laju mcm org tiga suku
tapi hasilnye adalah SIA-SIA



kalau suke , like la ;p

9 comments:

!k@ said...

yuyu nk beli bp jenama ape??
hari tu kat fabolous mom ada sale..xtau ade lg x sekarang..cube intai kot boleh beli online...

MyRule said...

I pakai spectra..boleh double pumping..kena beli extra set corong dia..

♥ Elin ♥ said...

adduhaaaiii jgn bawak kete lelaju ler....
nape x plan beli hari minggu jer...atau pun online kan bnyk.ari tuh elin ada buat prelove spectra 3..cuma rm280 jer..beli bulan 7 ari tuh..mmg nmpk mcm baru lah..siap bg double pumping lagi tau. ;).

x per lah nnti dah beli abru update n3 eh..;p
hiiihih

mommie yuyu said...

!k@;
belum beli lagi.ingat nk beli s3 sbb ramai yang cdg s3.suction dia ok, lembut, dan paling penting harga dia sangat ok kan?fabolous mom eh?nnt yuyu tgk

mommie yuyu said...

myrule ;
yuyu pun cdg nk beli s3 double pump..snng kan?

mommie yuyu said...

elin ; ada lagi x?jual kat yuyu je la

izyan asimat said...

yuyu bli online je.. yan pon berfikir2. sbb skrg pakai manual... lame la pulak mase mengepump.. da la kite ni keje kan.. kdg2 terskip jugak pump.. bnyk keje...

mommie yuyu said...

izyan ;
mmg nmpk gaya kena beli online je la ni.sebelum ni saje je la nk beli kat kedai sbb nk teliti betul2 sampai puas hati..ye la, harganya pun mahal..hehe
meh la, kita pejam mata je, labur skit.sbb x sedap la amik masa lama sgt waktu keje kan?

!k@ said...

yuyu..
masa sale hari tu kat fabulous mom untuk s3 utk double pumping dlm rm 350..
ika rasa sgt berbaloi...cuba tgok ade lg ke x....