Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

May 25, 2011

rindu blog

aduhai mommy to be seorang ni, baru masuk 9 bulan dh mengah2, lenguh sana sini, penat habis satu badan.



tapi series mmg skrg langsung x boleh duduk lama2 nk ngadap blog/pc.. tp yuyu sempat jgk melawat bbrp blog dalam sehari..nnt ada masa yuyu melawat lagi k.


skrg ni rasa mcm masa pantas je berlalu dari sejam ke sejam..bangun pagi, bla bla bla, kejap je dh malam.


biasanya, rutin yuyu skrg ni.


bangun pagi, kdg2 awl pagi..kdg2 dh cerah baru celik mata..


-exercise kat taman astaka - jalan2 seround dua..
-lepas tu tlg buat kerja rumah sikit2..
-pastu mengah lebih
- dh masuk tengahari, tlg kemas2 rmh sikit2 -oh ye, kewajipan setiap hari adalah cuci tandas aka squatting.ni ikut cara mommy rose ni.. 
-bila dh penat buat semua, sungguh mmg penat gile..perut ni mcm beratttttttttttttt sgt. sungguh x tipu ni.
-apalagi, baring kejap.biasa nya amik masa sejam jugak.
-bila dh ptg pulak, mandi manda, rehat kejap..kalau masih sempat, pergi lagi taman astaka..jalan2 seround dua lagi.. taman ni dekat je dgn rumah yuyu..
-bila balik, hubby pun dh balik keje..siap2 makanan untuk hubby.
-malam, layan nora elena - tp skrg cite ni dh boring skit sbb dh kawin kot.
-layan tv kejap pastu krohhhhhhh
-malam2 selalu dtg cramp kat bahagian perut ni..sabor je la..
-perut makin hari makin gatal..lantakla apa nk jadi..garuk je..malas nk cover2 ag.hikhik..


dan skrg tgh pening brg apa ye perlu bawa untuk ke spital..maksud yuyu , brg yuyu la..


yg dh ada dlm list
-kain batik
-tiset
-towel mandi
-maternity pad
-inner wear
-toilettries
-apa lagi kwn2???


sorry entry ni x bersusun sbb taip laju2..menahan sakit pinggang dan gelodak si kecil kat dalam peyut neh

kalau suke , like la ;p

11 comments:

Sofya said...

stoking n minyak panas ja kot..
he3 dah lama tak beranaks he3

~YUN~ said...

ciannye yuyu..kalau sakit2 bdn,rest k..kdng2 bile ngadap laptop,bdn sakit2 kan..bgus yuyu,siap jalan2,sng bersalin nti..

ape lg ye,betul ckp sofya,bwk stokin and minyak panas k..take care yuyu,rest well k..=)

MyRule said...

ciannyer..sabar ek..skit jek lagi..
I tak merasa 9 bulan ni.. :P

asna cute said...

sweter, stoking & tudung segera yuyu hehe tmbh masuk dlm list nk bwak ke hospital

mama tims said...

yuyu..waa..nak besalin dah ek..saba ek,bykkan bejalan nnti senang nak bsalin..amalkn ayat yg kat entri akak dulu tu tau..

xeea said...

Disposable panties. Banyak nak pakai time baru2 bersalin nanti.

b.E.L.L.e said...

stoking, selipar toilet, kad sijil kawin, disposable panties penting jugak..hehe..

Pya said...

breastpad yuyu. in case susu yuyu terlebih keluar tak la basah baju.

lagi... Pya ade jugak bwk telekung. takut2 la nnt kat wad takde telekung. kitakan still blh sembahyang even dah keluar tanda darahkan?

lagi... buku2 ttg pregnancy. or kalau takde, magazine pun ok. kot2 la nnt lama pulak nak bukak jalannya, takla boringkan? (mcm pya kat wad dulu asyik pinjam magazine org je, boring punya pasal).

lagi... charger hp & camera.

pastu, mcm asna ckp, tudung express tu.

Rosie Rose said...

uish uish... nora elena tak miss eyyy dari list rutin harian? lawak gak yuyu nih.

ada check ke berapa berat bb yuyu? cam sarat sangat je bunyiknya yuyu nih... baby besar ke?

mama_afiq said...

bagus yuyu rajin exercise... nnt sng nk deliver... time2 ne la penting buat exercise... : )
sama la rutin kt kul 7 mesti nk tgk nora elena.. tp yg xbest dia buat tgh magrib... : (

zatil said...

sian yuyu..sabar yer, sikit je lagi :)pas ni boleh main2 ngan baby yg comel..

-->stokin,minyak panas (sapu sikit2 kat badan/kaki lepas mandi kat spital, sikat rambut (paling rimas klu x sikat)..

gud luck dear..