Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 7, 2011

balik kampung

petang ni nak balik kampung hubby. horrey, dh lama x makan masak lomak masakan mak. akhirnya dapat jugak merasa.. balik pilah kali ni, mmg dh siap buat wish list makanan yang nak di makan. sebab lepas ni, mungkin balik lepas berpantang pulak.. kalau dh sihat mungkin bulan puasa nanti baru balik lagi..

ini antara wish list makanan yang mak yong nak makan.
1)cendol
2)rojak pilah
3)masak lomak -x kira la ayam ke , tolo itik ke, daging salai ke..janji mak yang buat...hihi
4)buah doyan.. mintak2 pokok doyan FIL dah berbuah dan siap sedia dimakan.
5)masak lomak siput sedut - ini makan kat kedai je..nk buat sendiri cerewet kot nk ketuk sepiut tu sekor2.

ok, cukup 6 makanan yang mesti makan balik pilah nanti. sempat tu..

lagi? hmm balik kg 2 hari je ni. sempat x ajak hubby g seremban.. nak jalan2 tgk baby stuff kat jusco jap. ada lagi sikit2 x beli..

dan paling penting,nk jumpa mak dan FIL. mintak maaf dr hujung rambut hingga hujung kaki. nanti nk bersalin rasanya x jmpa dh diorang.. kalau diorang dtg pun, mst lepas dh bersalin..


kalau suke , like la ;p

5 comments:

mama tims said...

yuyu..............rojak pilah perdana akak suko...rindu nak dok pilah 4 thn dok sna masih terngiang2 lg cendol pilah kat bus stand tur..meh singgah semban la..mehla nginggah umah akak yuyu...leh kita laga2 pipi..bila lg nak jumpa..

elyina said...

rojak mee kat pasar pilah pun sedap. namenye rojak ibrahim/berahim. hehe.
kampung den pon pilah gak ;-)

nuruljannah sukhri said...

mama tims, mmg yuyu dh sorang2 dalam kepala ni nk turun seremban..tapi xtau la sempat ke x.kalau sempat boleh jumpa laga2 pipi kan?hihi..nnt yuyu mintak no phn mama tims

nuruljannah sukhri said...

elyina ;
la, org pilah jugak ke?kek mano tu..
cececece.. abaikan slang yang tunggan langgang.

rojak mee ibrahim eh?nnt yuyu tny MIL..boleh cuba..
cendol kat bus stand mmg mantop..wajib beli sebelum balik trg..

storyfromme said...

saya suka rojak uncle kat bus stop pilah tu.memang terbaik!