Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 19, 2011

alahai suamiku..

pagi ahad lepas,(genap kandunganku 31minggu) tgh syok duk baring2 layan tgk perut bergerak2 ni..tiba2 ring tone starlight dari muse berkumandang...aku pun dengan ssh pyhnye bangun capai HP yang jauh skit dari tempat pembaringan aku. tgk2 encik suami call.. cenggini la bunyi perbualan kami


suami ; buat apa tu?
isteri ; xde buat apa, duk baring2 tgk perut sambil kira pergerakan baby ni..
suami ; minggu depan, ayg cukup 8 bulan kan?
isteri ; ha ah .kenapa? (dalam hati sedikit pelik dan happy sbb selalu suami yuyu ni duk tanya dh brp minggu. kali ni ingat pulak dia..)
suami ; hati2 tau.kwn abg yg wife dia due bulan 5 tu dh bersalin dh.baby girl..
isteri ; hah?awl nye..bila dia bersalin?
suami ; tu la, ni kwn2 satu office bagitau..awl pulak dia bersalin..
isteri ; mmg ada org mcm tu..xpela, nnt kita g melawat dia.
suami ; ayg punya due 19hb 6 kan?mintak2 baby kita keluar awl jgk..1 hb 5 la ..cantik sikit.hari pekerja..
isteri ; uish jangan banggg..doa seorang suami tu..awl sgt lagi 1 mei tu..at least kena tgu baby matang dulu..biasa 36 minggu ke atas baru baby matang..kesian baby kalau x matang nnt kena tahan wad.
suami ; la yeke..dh bila nye 36 minggu? 
isteri ;lagi 5 minggu la syg..(terus capai calendar yang kebetulan dekat je dgn katil..) kalau ikutkan 21hb 5 ni cukup 36 minggu
suami ; hmm cantik jgk 21hb 5 tu.mintak2 baby kita lahir masa tu..
perbualan seterusnya terpaksa di sensoredkan bagi mengelakkan pembaca muntah hijau.hikhik..


alahai suamiku...sabar ye..dgr org dapat anak awk pun naik x sabar pulak ye..saya ni lagi la sayang oi...hari2 berdoa mintak baby keluar awl sikit..


kalau sebelum ni, bila yuyu ckp, "abg, toilettries baby belum beli"
dia mst ckp "awl lagi, nnt la.."
tapi td dia sendiri yang ckp "jumaat ni kita g kuantan, kita beli semua la brg2 baby yang x cukup lagi"..


hmmm suami suami..mmg suami saya bukan seorang yang romantik dan dia mmg x pandai nak show kasih syg dia dgn cara beli hadiah atau melalui kata kata..tapi melalui perbuatan dia..saya sangat terharu..alhamdulillah.. manusia ni kan lain2 cara dia..kita kena terima seadanya kan..
..
.
.
..
i love Mohd Sukhri..

kalau suke , like la ;p

17 comments:

~Yun~ said...

daddy pn da xsaba nk tnggu baby kua ek?hehe~xlame lagi da yuyu..sti dah siap2 kan semua..take care yuyu! =)

mykhalis said...

rupanya semua suami camnie agaknya.. khalis sendiri dulu rasa takpe la lambat lagik,,tapi bila dah tersedar nak jadik ayah..terus tak sabar,,heheh

Rosie Rose said...

alolololol... tu dia! itu la org lelaki, kalau dah nak jadi ayah. mmg excited! bahagia je rasa, kan?

Puan aiNa Rahman said...

suami saye juga bukan seorang yang romantik tp dari segi cara die menunjukkan die mmg prihatin terhdp isteri boyot die ni. jd terima la mereka seadanya..cewahh, berfalsafah lak aii..hehe. semoga dipermudahkan semuanya yuyu..tggu bby matang dlu br boleh kasi die kuar k.. =D

mommie yuyu said...

yun ;
berdebar jgk ni.tp ikut turn..rmai blogger mommy to be yang dh nak due ni.
daddy nye tau apa..mommmy ni yang nak mengepush..nebes giler

mommie yuyu said...

mykhalis ;
ye la kan?dulu selalu geram dgn suami..dia mcm ingat lambat lagi..skrg baru la dia yang x sbr2 pulak

mommie yuyu said...

rosie rose ;
tu la, bahagia sgt rasa.syukur alhamdulillah atas semua nikmat ni

mommie yuyu said...

aina ;
xpela, sekali sekala berfalsafah..benda betul kan?ok ok, yuyu mmg kena tgu baby matang, tapi rose dan aina dh boleh dah tu..get ready tau

Pya said...

hubby pya dia mmg tak sabar jugak nak baby Yuyu, tp dia lagi takot nak nengok Pya kat labour room nnt. haha...

kita tinggal 4 weeks ++ je baby nak matangkan? tibe2 mcm cuak pulak. skrg ni susah sgt nak tido mlm sbb macam2 pk (-_-)

mommie yuyu said...

pya ;
ye la, lebih kurang 4 minggu++ je lagi kan.kalau la baby keluar awl, sihat, sempurna dan selamat..alhamdulillah..suka sgt..hubby pya boleh la geng dgn hubby yuyu skrg ni..

Blogwalking yang sebenar said...

berhati hati di jalanraya mommie, semoga selamat selalu,

zatil said...

yuyu...ok ler tu, alhamdulillah syukur..happy mommie = happy baby :)

tp kan bila dah preggy yg ke-3 kan..tanya pon tak..hehehe..

queen aida said...

wa..shuk da xsbr tu..

mommie yuyu said...

blogwalking yang sebenar ;
terima kasih ;)

mommie yuyu said...

zatil ;
yuyu dh agak semua tu akan berlaku..hikhik..xpela, bg lelaki banda2 mcm tu mcm remeh..tp cuba ank demam or sakit kan..mst dia kalut jgk..

mommie yuyu said...

queen aida ;
tu la, x sbr la tu..bile tgk kwn2 dia ada ank tu..

Puan Kutu said...

sabo la dedi..tak kemana baby tu.hehe..smoga selamat semua yer mommie yuyu..;)