Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 10, 2011

akhirnya terjawab

ingat lagi x entry yang ini, boy.. dan seterusnya yang ini, girl ? masa ni mmg jadi kelam kabut gitu nak buat persediaan sbb bertukar2.. tapi malam tadi, nak dijadikan cerita...


otw balik ke kemaman dari pilah, kami singgah rehat kat stesen petronas muadzam shah.. masa tu dh pukul 7 lebih kot.nk maghrib dh..mak buyung ni mmg pantang berhenti, nk jenguk tandas aje la keje nye... homaigod!! pucat lesi muka ni keluar dari tandas laju2 dan terus bisik kat suami. "my poo poo ada darah" . cuak gile ok.. niat nak minum2 kat R&R dah hilang kelautt, suami terus pecut kete sbb nak bwk g klinik..risau jugak keadaan si manja kat dalam ni. tapi si manja ni mmg ank yang baik, dia taknak bagi mummy dgn daddy dia susah hati, dia duk pulun tendang x henti2..nak tunjuk yang dia sihat kat dalam ni ye,..


me bgtau hubby, tp hubby ckp, "xpela, kita g klinik jugak la". kot sakit lain"


sampai kemaman lebih kurang 9.30 malam. trus pegi klinik zainab.alhamdulillah, org x ramai2.kena Q 2 org je..nak tahu apa resultnye?




doc suka hati je cakap maybe me kena buas..... ir.
OH NO!!! tp dia kata "mungkin"
me sekeras2nya nafikan..sbb 1st time kena. biasa ah tu sbb balik pilah tu mmg bantai makan podes2 yo..tau je la masakan negi semilan.


pas dh setel bab tu, me saje je buat2 tanya.. "doc, nk scan baby boleh"
doc : boleh, baring sana...
me senyum je, tapi hubby jeling x puas hati.hahahaha..terbang lagi la duit malam ni


aktiviti mengendap si manja berjalan lancar
syukur baby dh landing tempat yang betul.kepala di bawah.. tapi dia x nk pose pulak bila doc nk tgk muka..kalau x boleh buat 4d..xpela, mummy x kisah pun syg. yang penting tgk dari tepi dah tau insyaallah anak mummy ni waris jugak hidung mummy dan daddy ni. doc pun ckp " xpela, dia nk tunjuk hidung dia je tu".. yang lain2 dia x bg tgk. 
heartbeat ok, 100 something kata doc..tp x bgtaw detail plak.
kedudukan uri pun ok, kat atas..
dan jeng jeng jeng..doc ckp, "meh saya tunjuk jantina ank awk"
nampak x *********** ni.. lepas ni dh boleh cari nama dan cari baju.. mmg jelas dan terang dan bersuluh, KOMPEM insyaallah


me and hubby, senyum2 je..hubby lagila senyum puas hati.. 
suprise la dulu ye, tp sape dpt agak, agak je la..
sbb next 2 week appointment kat farabi pulak.kang dia scan lagi..


update check up KK hari ni, 10/4/2011
berat naik 400g untuk 2 minggu
tinggi rahim 30- sama dgn umur si manja
HB - x cek sbb dia kata bacaan sebelum ni ok. 12
heartbeat pun cantik
dan lagi 2 minggu jugak ada appointment lagi.


mari lajukan earning nuffnang saya. dapat pahala lebih skit.hihikalau suke , like la ;p

9 comments:

Puan Kutu said...

mesti baby boy..:)

nuruljannah sukhri said...

puan kutu :
saspen betul budak kecik ni...

queen aida said...

xmau bgtau ke?xkisah..jnji slmt smuanya

mykhalis said...

wahhh.. tak sabar2 nak tau nie..hehe..

Wan Adawiyah said...

wan vote for girlz boleh klu betul bg hadiah ek...h3h3 hope semuanye selamat

nuruljannah sukhri said...

queen aida ;
hmmm kita tunggu ye baby keluor nanti.atau tgk la kalau tuan blog ada terbuat entri yang ada hints

nuruljannah sukhri said...

mykhalis ;
saya dan suami lagi x sbr.x sabar nk jmpa baby

nuruljannah sukhri said...

wan adawiyah ;
ok, kalau betul nnt tuntut la

Anonymous said...

brapa rm ye scan kat ctu?