Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 13, 2011

update 26 minggu

13.3.2011
setahun yang lepas, hari ini. aku sah bergelar seorang isteri kepada seorang lelaki yang amat aku cintai. jgn muntah hokey


hari ini, genap setahun usia perkahwinan kami.
hari ini juga, si manja dalam kandungan genap usianya 26 minggu.
ini menambahkan lagi kebahagiaan dalam rumahtangga kami..
aku bahagia,titik.


pssst ; tlg klik banner ni jap.kelik lebih skit xpe.






update check up kat KK untuk hari ni.


aku mmg semangat sikit kalau kena pergi KK. ye la, dpt tahu perkembangan baby, dan tahap kesihatan mama juga. seperti sebelumnya aku smpai sebelum 7.30 pg. dan aku mmg tak akan dpt no 1 hingga 5. tak tau la diorang ni keluar rmh pukul brp.awl sgt smpai...


tp ok la, berjaya mendapat tempat ke9. mcm biasa, dpt je no,buat urine dulu.nnt senang.pastu tgu turn nk timbang berat dan cek tekanan darah. part timbang berat adalah saat paling mendebarkan.


result nya ;
naik 2.9 kg. woahhh mmg membesar bagaikan johan.
tekanan darah ; ok..lupa tny brp
HB ; drop lagi. 11 je.adui lepas ni xmo makan iberet dh.nk makan ubat KK balik.
tinggi rahim ; 26.sama dengan usia kandungan..nurse ckp cantek ah ni.
kena cucuk ATT buat kali kedua.nebes lebih.padahal x sakit pun


disebabkan berat naik byk, nurse suruh dtg lg 2 minggu.nk tgk mcm mana.kalau naik byk, nk kena refer doc..


rasanya bulan ni kurang selera makan.tp apekehal naik byk sgt neh. nurse pun pelik sbb perut sgt kecil katanya.. nurse suh kurangkan makan karbohidrat.byk amik protein..mcm mana eh??


perkara yang mengganggu fikiran skrg ni ialah nk naikkan HB dan nk kurangkan berat.tolong..

kalau suke , like la ;p

5 comments:

Puan aiNa Rahman said...

maknanya kurangkan makan nasik dan roti, banyakkan makan ikan..hehehe. tgh² preggy mmg mcm tu dear, naik 2kg lebih, lepas ni mesti x naik byk..skilo lebih je sbulan..sbb bby dah start berebut makanan ngan mommy die..hehe

nuruljannah sukhri said...

x boleh la nk telan ikan.skrg ni mmg me selalu mkn nasi je.kdg2 lauk kicap.mmg dh kurang selera nk mkn lauk2 yang berbagai..

owh, skrg jugak pujuk si comel..jum syg , kongsi makanan dgn mama..xdela mama sorang je yang temuk..

zatil said...

X mo ikan, try minum susu..or makan lauk2 daging..:)

Jaslin Jamaludin said...

makan ikan banyak sis.. tapi jangan makan ikan tenggiri besar, ikan terubok tu.. ikan yang kecik2 is better.. macam ikan selar kuning, ikan kembong.. alaa, yang kecik2 macam ikan sardin dalam tin tu.. ;p
jangan makan ikan mentah ok.. :)

nuruljannah sukhri said...

zatil ;
yela, skrg ni kena rajin minum susu banyak2..sbb nk kurangkan makan nasi..buat back up balik

jaslin ;
leen, sis mmg kurang skit mkn ikan dr dulu2 lagi.kalau makan dengan nasi kang jd selera pulak..nk meratah ikan gitu mmg x boleh pegi la kot..