Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 14, 2011

susah nya nk cari nama untuk si manja ni

malam td, susah betul nk tidur. bukan aku je.hubby pun sama.ye la, masing2 g bantai nasi kukus malam2.mau x mengah..walaupun sebungkus kongsi 2..tp penangan ayam goreng dan gulai tu buat kami berdua tak habis merungut menyesal makan nasi kukus tu..boleh mcm tu??

bila dh pusing kiri, pusing kanan, golek sana sini.. aku pun mendapat idea yang agak bernas. "abg, kita belum cari nama baby lagi, jum google jap"..hubby setuju je.terus laju je tangan dia menaip..mula2 cari pangkal nama S..konon2 nak sama dgn nama dia la..ssh jgk nk cari nama & makna dalam internet ni. (ke aku x pandai cari??).. jumpa mcm2..indon la paling banyak.

akhirnya jumpa satu tu. xtau apa url dia sbb hubby yang cari,aku duk sebelah tukang shortlisted je nama yang bekenan..

akhirnya .....

sempat jumpa 1 nama je yang simple dan memberi makna yang agak sedap. mungkin kena beli jugak buku nama-nama dan makna ni.snng sikit nak menelaah.

adakah nama Muhammad A yang dijumpai malam td akan menjadi pilihan?? kita tunggu 14 minggu lagi.. apa?? 14 minggu..??? tak sabarnya aku..tak sabar tak sabar tak sabar tak sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....ngehhhhhngehhhh.

mcm kompiden je baby boy kan.padahal doc suh kompemkan balik 7 bulan nnt.hehe

mommy! daddy! cepatla cari nama untuk saya!!!!






kalau suke , like la ;p

22 comments:

storyfromme said...

hehehe...mesti berdebar kan. good luck ya.all the best for you :)

^nanie^ said...

muhammad A?ok la tu..nti announce ek..;-)

nuruljannah sukhri said...

storyfromme ;
berdebar dan tak sabar sama banyak ni..bila la nk berubah jadi seorang yang penyabar ni.buruk perangai..tq adik

nuruljannah sukhri said...

nanie ;
me and hubby mmg plan nk bg nama yang simple dan senang disebut.kalau boleh nk panggil nama penuh je..
muhammad A tu ada dalam list skrg ni..tp tgu pilihan lain lagi..hehe..excited

ahsfantasy24 said...

slamat mnymbut klahiran insan baru,
pilihlah nama indah yg punyai makna
smmoga insan baru itu nnt bjaya dunia akhrat :)

nuruljannah sukhri said...

ahsfantasy24 ;
lambat lagi senanye.tp mmg jenis x reti besabar,,gini la jadinya..

thanks for good advice..pening fikir apa nama yang best dan mempunyai makna yang baik

Cekodok said...

hehe... mesti bedebar2.. dup dap dup dap.. hehe... gua ingat nak letak nama simple2 je.. Muhammad... Ali.. Abu Bakar.. Umar.. senang nak panggil.. hehe

Daleela said...

Saya pon suka nama start huruf A..lagi2 kalau baby boy... Auf pon nice.. hehehehe

CahayaCintaIlahi said...

alalala tomei je..
muhammad A.. good2
yg pntg meaning name tu
kene elok dan baek..
weeee.. ;))

ibu qaleesya said...

ALAHAI.. daha da nama bby.. carik la nama perempuan jugak

nuruljannah sukhri said...

cekodok ;
sama la.mmg nk letak nama simple2 je..umar pun comel jgk
berdebar la jugak neh

nuruljannah sukhri said...

daleela ;
auf mmg nice la..aus ke kan..kena cri makna dulu

nuruljannah sukhri said...

CCI ;
ye la, kena ada meaning yang baik2 kan..bukan boleh main letak je kan

nuruljannah sukhri said...

ibu qaleesya ;
tu la, mcm x pndang terus nama baby girl.sekali keluar girl baru la kelam kabut..heehee
pasni kene standby dua2 nama kan..

mama rifQy said...

memang akan berdebo kan???heheheheeh..kalau na duluu..mmg sgt2 suke carik nama bb!!hehehhehehee..hari2 duk surve!!

Puan aiNa Rahman said...

aina yg lg 6 minggu nk deliver ni pn lom decide lg nak baby name ape..still searching. uwaaaa... =(

Pya said...

Eh samelah yuyu. Pya ngan hubby pon maybe nak namakan baby Muhammad 'A' tp tambah 'H' belakang dia. Hihi... Panjang giler tp nak jugak sedap maksud die best! ^_^

zatil said...

Hehehe..nama boy akak dah abis idea la yuyu..heheheh..kalau nama girl, laju jer kepala ni..hihihi..

X sabar nak jumpa Muhammad A...:)

nuruljannah sukhri said...

mama rifqy ;
sangat berdebo..aduila, cepat la masa berjalan..bila selalu sgt tgk nama2 baby ni..rasa mcm nk semua je..

nuruljannah sukhri said...

puan aina rahman ;
aina, kdg2 bila tgk muka cute baby tu, automatik dtg sendiri nama tu...jum mencari pelan2

nuruljannah sukhri said...

pya ;
comel kan...muhammad A.sbb nanti snng cikgu panggil cepat..

nuruljannah sukhri said...

zatil ;
dua2 pun belum ada nama ni..nk g kompemkan jantina lagi 2 mgu..
saya lagi x sbr nk tgu muhammad A ni..