Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 15, 2011

kaki bisnes

bila dh duduk rumah je, otak pun dh mula berfikir nak buat benda yang masyuk skit.tak banyak takpe, janji ada la setiap bulan. ye la, aku ni org biasa pegang duit...walaupun suami bg duit tiap2 bulan, ttp rasa x sama kalau ada duit sendiri...urghhhh

pk punya pk, nk kerja mmg org mcm dh xnak amik dalam keadaan boyot mcm ni.nk tgu lepas deliver ni..rasa mcm x produktif je kehidupan ni...

aku ni, mmg kepala ingat duit je..hehe..mmg kepala bisnes.sejak dari sekolah menengah lagi..Dulu masa sekolah menengah, form 4 kot, aku jual kacang2 yang dipek balik..duk haruk abah beli kacang byk2 dlm plastik besar tu, beli plastik kecik2 pastu packing.jual rm0.20-0.50 kat sekolah. tapi masa tu, bisnes management mmg Zero ah..duit masuk poket aku pastu masuk poket tuan kedai lain..hahaha

bila masuk UiTM, dh ada PC dan printer sendiri..kepala otak bisnes aku ni terfikir pulak untuk buat bisnes printing..masyuk giler ok. dapat jugak sehelai levis jeans dengan hanya bermodalkan printer canon yang x sampai rm200 tu.. duit belanja pun mmg sangat mewah time tu..

bila dah grade, start keje.. aku intai peluang lagi..fenomena shawl lilit2 tu.kalau dulu sape ada myspace mst kenal "imyuyuyiyi shawl". rasanya time aku aku antara blogshop yang femes amous jugak la..bygkan smpai pukul  2 3 pagi pun boleh dapat order 10 helai..setiap hari pergi pejabat pos buat delivery..dulu bujang, service mmg tip top wa cakap lu.sbb tu customer tak putus2..tp bila dh nk kawin tu, stop jap bisnes sbb masa x mengizinkan.lepas kawin, terus stop...sbb rumah sewa aku xde internet...

x lama tu, aku jual pulak kat sekolah (untuk cikgu2 ok, bukan students)..tapi x lama jugak sbb xde masa nk g amik stok.ye la org kawin ni byk komitmen..yeke???hahaha..aku je kot yang kalut.

skrg ni bila nak ada ank sendiri ni.dtg pulak idea nk jual babies thing..hmmm dh bincang dengan hubby.dia pun setuju..sbb kalau tgk kat kedai2 kat sini, brg2 babies mahal la.padahal kat online murah je.... semangat yang hilang dah dtg balik, nak start cari wholeseller..insyaallah kalau x ada aral, by April aku dh nak start launching (whuiyooooo) blogshop baru aku..

nnt korang bg la support eh..eh boleh gitu?? hehehe

bye...doakan saya eh..oh,sebelum terlupa, saya terlepas peluang jd cikgu kat sekolah integrasi yang interview smlm.alasan diorang bg adalah saya pregnant.sebelum start mengajar ada kursus 2 bulan di gunung ledang.. tkt saya x mampu dan mereka xnk amik risiko.saya pun xnak kalau mcm tu..dua bulan tu start 16 mac-16 mei..tgh sarat tu...

thnx untuk sume yang wish good luck k
kalau suke , like la ;p

12 comments:

^nanie^ said...

yu,nti nk jual brg babies eh?bes2..nanie support..;-)

storyfromme said...

otak bisnes dari kecik.nice :)

Cekodok said...

perghh... bagus2.... sokong.. meniaga sendiri bagus.. barakah.. ngee... nak kumpul duit nak meniaga jugak la.. hehe

nuruljannah sukhri said...

nanie ;
thanks..baru nk mencari stok ni...barang babies cute2 kan..tp skrg dh terlebih2 dah..kene stop.takut membazir

nuruljannah sukhri said...

storyfromme ;
tu la, mmg kepala bisnes..

nuruljannah sukhri said...

cekodok ;
jum jum..kita bisnes ramai2...

mykhalis said...

sangat kafum dengan semangat yg ada.. semoa beejaya ek

ally said...

wah2,,nak start biz balik ye? brg babies lak tu..hehe..gud for u dear..bole la membeli belah nt..hihi

nuruljannah sukhri said...

mykhalis ;
kafum tu apa.?doakan saya berjaya k

nuruljannah sukhri said...

ally ;
hehe, boleh2.nnt dtg la shopping sini.

Izan Ishak said...

wahhh...sonoknya yuyu nak berbisnes ye. moga2 maju jaya nnti~

nuruljannah sukhri said...

thanx kak izan.doakan kejayaan yu keyh.ewahhh