Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 10, 2011

bedung si manja

kebetulan hari ni , abah nak pergi kuantan amik adik perempuan yang balik bercuti.. jadi my MOM cadangkan saya ikut sekali sambil tu boleh cari kain untuk buat bedung si manja. kat mana ekh nak cari, dlm kepala cuma nampak kamdar, nagoya dan kedai india kat tepi bus station. misi mencari x semestinya terus beli. Saya seorang yang cerewet dlm bab2 ini. smlm dh jalankan misi ni, tp kainnya mcm keras dan jarang. so, reject!!

biasa org gunakan kain apa ekh untuk buat bendung. Saya prefer kain putih bersih je. takmo yang ada kartun2 atau berwarna..biar nampak suci.. tapi kartun cantik juga kan..cuma saya x brp minat..manusia ni kan lain2 nafsunya citarasanya.

tiut kan kalau putih je...


antara kain yang di cadangkan ;
1.kain kapan (gerun pulak dengar, tp umi saya kata dulu2 dia beli kain kapan ni la.tp semua dh bg org dh..)

2.kain kapas (mcm mana ekh kain ni?) kena tny tuan kedai nanti.

3. brp pulak ukuran nya? (sini panggil lerang, kain kan ada lerang 45, lerang 60)so, untuk buat bedung ni nk lerang berapa ekh...

suka sgt tgk bila baby kena bedung..very cute



contoh bedung2 kartun.comel juga kan?


saya nk buat sekali dengan barut baby ni..mintak2 nnt jumpa yang bekenan.
umi saya nk tempah dkt kwn dia je jahit, tp abah saya pulak volunteer nk jahit..kita tgk je la nanti...


kalau suke , like la ;p

5 comments:

ally said...

yuyu, kain bedung tu beli jenis cotton flannel..sy pnh nmpk kat nagoya..mcm2 kaler ada n corak..kalo prefer yg plain, kat situ pon banyak..bab lerang tu x mahir la..hehe..x dpt nak tlg..tp bedung baby buat la besar sikit, dlm 1m lebar, 1 m panjang..so, bila bedung nt, molek2 je dia kat dlm tu..cotton flannel pon leh wat barut gak..sy x beli kain tp terus tempah yg dah siap..selamat mencari ya..

___Mrs Suhaidi___ said...

yuyu,xsbr nk tgk hasilnyer...

zatil said...

Yuyu, kain bedung akak beli kat nagoya..(mcm ally kata), kain cotton lembut n x tebal sgt..buat time aizam je, Iman n Zarif still pakai yg sama..lg lama lg lembut n sedap pulak!! Aaahh..akak buat 5 keping, 1 kpg = 1 meter, rasa lerang 45 kut..

errr...barut beli siap anakku..tp rasa better tempah, bagi lebar sikit..

hv fun:)

nadiah said...

yuyu nak jahit ek, takmo beli siap ye? tp yelah, kalu jahit puas hati sket kan berbnding beli siap ni.

sukanya kalu citer psl brg bby ni. hrp yuyu jupe la kain yg berkenan tu ek. :)

Rosie Rose said...

adoyai, ur mom panggil kain kapan ek? akceli, panggil kain contton sudahhh... takde la ngeri sgt bunyinya. hikssss... byk la pilihan kalau jumpa kedai yg ok. kalau kat kl, mmg byk choice la. tp tmpt yuyu, kite tak tahu... still byk masa, kan? slow2 la carik... ^___^

yang barut baby pon, kite ada jumpa kat uptown aritu, 4 keping ke 5 keping, baru rm10. yg tu kite igt nak beli jerk. sempoi.


bab kain bedung, kite pun igt nak gi cari n wat sendiri jerrkkk. tapi tak gi lagi kedai kain. nnt2 la kite ajak hubby gi tgk2. no rush...