Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 23, 2011

1st time cukur jambul

tak akan dilupakan sampai bila2. 18 Mac 2011, aku telah menjadi pisau cukur yang hebat,,, saje buat ayat konon konon saspen.. Bagi baby comel sorang suruh slap pipi aku ni bg sedar dari mimpi!!


Sebenarnya nak cerita pasal majlis akikah Farrel Azzuri bin Azran..nama pun dah comel..secomel orangnye.. Akhir2 ni, semenjak umur dah meningkat ni selalu dapat jemputan majlis akikah, cukur jambul.. berbeza dengan 5 tahun dulu, majlis kahwin kakak kawan, birthday party si polan, party ank buah polan lagi.. Itu dulu..skrg dah lain..maknanya aku kena sedar, umur dah makin meningkat la.. semua pun berubah secara semulajadi.. tiada lagi parti2 liar BBQ di hujung minggu, melepak di pantai/shopping complex seharian bersama kawan2 sambil disiul oleh jejaka2 bangla hensem. ok, semua tu dah berlalu.


sekarang tanggungjawab datang secara berperingkat. Mula2 kena biasakan diri bangun pagi sbb org sebelah nk pegi keje..xkan kita nk terbongkang sampai tengahari mcm masa single dulu (alasan cuti , boleh la bangun lambat smpai matahari terbit)..sebelum pukul 5 petang kena make sure makanan dah siap di masak. x boleh ikut perut sendiri je, lapar ke kenyang ke ttp kena masak sbb nanti suami akan balik kerja dan tentu nak makan nasi .. Dia nak makan ke x, lain cerita.. kena sediakan dulu.. kata nak jadi wanita solehah.. kan? jadi kalau nak merayap ke shopping complex dgn kawan2, mst ada kawalan kendiri. jangan buat mcm masa single dulu. Balik2 dh nk maghrib, pastu buat muka selamber je bila mak ayah bebel..kebal la katakan.. xkan skrg nk buat mcm tu lagi..


eh!!!terpanjang  dan terlari topik tanpa sedar.


mari tgk budak comel farrel azzuri ni


comel sgt.mulut dia tecik je..

Nak dijadikan cerita, diorang ni asingkan cukur jambul ni kepada dua part..lepas jumaat untuk kaum lelaki je..kaum perempuan pulak dlm pukul 3 petang.nasib rambut farrel ni lebat..kalau x, xtau la.. masa turn kaum perempuan ni, x ramai sgt kwn yang dtg. kawan pulak??? aku sorang je kot kawan yang dtg. aku ni kalau org ajak majlis2 gini, ssh nak menolak kalau xde sbb. kita meriahkan majlis org, banyak ganjarannya kan..

aku cam biasa ah, buat mcm masih muda remaja, berdiri je sambil tengok makcik2 mencukur rambut si farrel ni sikit2 sorang..tiba2!!!

mak farrel ni, Puan faryha dtg pulak bawak farrel ke arah aku sambil ckp "jannah pulok".
"saya x reti la, x biasa"..mak dia pulak menyampuk "belajar la, kekgi senang"..
alahai..tgk la ke kekok kan aku ni...

sorry, x buat baju baru spjg boyot ni.baju ni mengecil kot


bersungguh2 pulak aku.tadi malu2 je

jadi secara x sengaja, aku telah memecahkan rekod pertama dalam hidup aku sepanjang 26 tahun ni, aku dh berjaya menjadi seorang pencukur..alhamdulillah..tak sangka tuhan nk bg aku rasa semua ni.. suka sbenarnya... Skrg tgk kumpul idea dan maklumat tentang majlis akikah. Betul ke afdal buat selepas 7 hari kelahiran? tak lembut ke ubun2 bayi tu?


berjaya menyembunyikan perut tetapi kelihatan seperti budak gemuk kan?

maaf sbb karangan agak bercelaru..taip tengah2 malam ni sambil menahan sakit pinggang belah kanan ni..kenapa ye?ada org kata sbb baby saya byk duduk belah kanan.. tunggu pergi klinik jumaat atau ahad ni boleh tanya doctor. Tiba2 terasa lapar, perlu makan ke ni??



kalau suke , like la ;p

10 comments:

^nanie^ said...

yuyu,wah da ade experience cukur jambul..nanie yg dh 27 tahun ni pon xpnah lagi..takutttt..hehe

YAYA AZURA said...

yuyu..mmg sunat buat akikah 7 hari selepas kelahiran n bg nama baby sekali masa tu...biasa org sekalikan dgn cukur jambul.. tapi Yaya anak 3 bulan baru buat..hikhik...

http://diariibuwafiq.blogspot.com/2010/01/sekitar-cukur-jambul.html

Rosie Rose said...

wah, dah mula nampak dah bump yuyu.... bes bes!

Puan aiNa Rahman said...

heheh..sonok kan. x sabar nk wt majlis akikah utk anak sendiri..

syufaa said...

hoho..anak sedare syufa dh cukur jambul..tp syufa xpnh la cukur jambul bby..ngee!~ org yg dh expert je wat..tatoott nk wt..hehe..

queen aida said...

best gk ade pglmn ckur jmbul ni..aku xprnh buat lg..menghadirkn diri ade la..nk jd pencukur blum lg hehe

Noli said...

wahh best best..dulu time anak sedare noli,juz jadik jurufoto aje..tak terpikir lak nak jadik pencukur rambut..hehe

JIVEBUMZ said...

alahai bestnya tengok bb dalam bekas tu comei jer.. mana nak cari ar? hihi

mykhalis said...

lebat sungguh rambut budak nie..puas nak timbang nie..hehe

hottest entry di blog khalis :
Filem Titanic 3D james camaroon mungkin dibuat sempena ulangtahun kejadian itu

Bentuk speaker yang cool dan menarik

Pya said...

MasyaAllah comelnya itu baby! Geram!!!

Bump yuyu dah nampak lah! Besar jugak tu. Pyanye dok kg ni barulah dia membesar dgn jayanya! Suka ^_^