Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 8, 2011

update 21 minggu 2 hari

pejam celik pejam celik, kejap je dh masuk 21 minggu. Ahad ni, genap 22 minggu ada appointment kat KK. doc nk scan dan tengok perkembangan baby. ni kira 1st time la kalau xde masalah dgn scanner kat KK tu, nk scan kat KK. mungkin doc nk scan kepala baby, tgk brp denyutan jantung, dan mungkin juga nk ukur baby. tapi me harap sangat, dapat tengok gender baby.amin bukhori... kawan2 yang baca entry ni aminkan juga keyh..hihi..

bukan apa nk sangat tahu gender baby ni, 
1) susah sangat nk buat preparation selagi x tahu gender baby. dulu mmg selalu ckp ngan kwn2, " ai x kisah psl tahu ke x gender baby, beli je baju unisex". tapi bila dh terkena baru tahu, ssh sbb nnt kat babies department tu punyalah banyak babies thing yang menggiurkan..masyaallah..setakat ni ai fikir snng beli untuk baby boy, sbb brg boy, girl boleh pakai.but sebaliknya, mmg xmo la bg baby boy pakai baju ada renda2 pink. x seswaiiiiii nokk.
jadi sebelum ai nak teruskan misi melengkapkan barang baby hujung bulan ni, ai harap sangat my cute future child ni boleh tunjuk tuttt dia..setiap malam sebelum tidur, ai mst pujuk baby suh tunjuk tutt dia bila scan nanti, hubby kat sebelah mesti gelak je dengar..ai x kisah samada boy or girl asalkan baby selamat sihat fizikal dan mental.
2) bila dh tahu gender, boleh la cuba cari namanama yang sesuai..skrg ni tgh blur2 lagi..kena beli buku nama2 dalam islam la lepas ni.boleh pilih2 yang bekenan.nnt ai dh beli, ai share ngan u olls deh.


boy pun mama sayang




girl pun mama sayang


perkembangan mama

  • alhamdulillah, sihat dan kuat walaupun selsema masih bersisa lagi
  • perut membesar dengan ketara dr 20 minggu ke 21 minggu.ketara sgt perbezaannya.
  • da x boleh makan byk2 sbb selalu kenyang.tapi berat naik jugak.
  • baju2 dh semakin berkurangan sbb dah sendat situ, sendat sini. tapi mood untuk shopping maternity wear masih zero. setiap kali g ushar maternity blouse, mst x bekenan..jadi skrg pakai je tiset2 besar yang ada berulang kali.
  • sakit pinggang dan kerap buang air dh tiada..alhamdulillah.syukran, lepas dua masalah
  • semakin teruja nk shopping barang2 baby
  • tapi makin malas nk minum susu.
  • papa kata mama tdo berdengkur, tapi masih x percaya..mungkin masalah breathing sejak selsema ni
perkembangan anak mama
  • setiap hari mesti nk punching and kicking..tapi mama suke..
  • mama perasan anak mama bangun lewat..tapi....tidur lagi la maha lambat.kadang2 smpai pukul 3 pagi duk punching lagi..
  • mama masih mencari maklumat yang betul, tapi mama perasan bila mama makan mst anak mama makin aktif punching..anak mama suke x suka sebenarnya??ssh nak faham..ada sesiapa boleh rungkaikan mslh ni?
  • last check up kat KK, nurse ckp anak mama kecik lagi..
sekarang tunggu check up next week.if xtahu jgk gender baby.nk g scan kat klinik swasta pulak...

klik banner pink bawah ni k kawan2 mama..jangan lupa tabung milo anak mama kat atas tu.korang pun boleh buat juga..kalau x faham boleh la tanya k

kalau suke , like la ;p

5 comments:

queen aida said...

best je aku bace entry2 baby ni..

zatil said...

Yuyu, supplement doc bg jgn miss mkn..penting utk baby!!

Take care!

.::MRS SUHAIDI::. said...

Yuyu...yan ade buku nama2 islam tu...nnt free yan gi hntr k..Xyh beli la kot...n lg satu rajin2 survey kt google...type jek name2 bayi islam...pastu...jgn risau sgt bile doctor kate bb kecik...nnt free gi buat details scan k...tc mama...get well soon...happy shopping...n tq for the gift utk bb soffea...aisya kate bju dia plk...huhu

nuruljannah sukhri said...

haha, bakpe?muat ngan aisya ke?jannah kalau g tgk kwn bersalin mmg suka beli baju bsr skit.sbb baju2 kecik ssh nk cr yang comel2..pastu tkt x muat ngan baby.
ok jgk.pinjam je la ngan yan, x pyh beli.yan bwk je g kedai.nnt jannah g amik xpe..ada la sekali dua survey kat google.tp dok puas hati, nk baring smbil baca se se nama dan makna dalam buku...hehehe

nuruljannah sukhri said...

@zatil
mmg kena makan supplement.tp tkt bby besar la..ada org kata makan vit KK nnt baby besor..tol ke?