Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 27, 2011

kosmetik BML

pernah dgr tak pasal produk kecantikan BML? semalam saya jalan2 cari makan dgn kawan baik saya, cik baizura. pas makan2 tu kitorang saje la masuk centre point. (satu2 nya mall kat bandar chukai ni. secoet je keluasannya. jalan jalan jalan.. zupppp...

kami terpandang salon kecantikan BML. saya ajaklah cik bai masuk jap. ye la, mmg terdesak sangat skrg ni nak pulihkan balik kulit muka ni. Tokei salon ni nama Kak Nor, just nice la orgnya..dia cerita la sikit2 pasal produk dia dan yang sesuai untuk preggers. Tapi, saya dengar je dulu, tak beli pun. Sbb dalam kepala mmg nak balik rumah dulu buat survey pasal produk BML ni.

keluar dari salon tu, saya dan cik bai tiba2 jadi teruja sangat (mcm kena pukau pulak, tapi takkk..) nk buat facial kat situ. Plan nak pergi esoknya, (hari ni la). tapi mlm td, hubby pulak ckp nk bwk kete pergi keje. takkan la saya nak merempit? dengan keadaan mcm ni? dh hampir 5 tahun kot tak bwk motor. mesti kekok... so, cik bai ckp..weekend ni la kita pergi.ok. sett

tapi masih curious nak tahu pasal produk ni. oke ke tak oke.. mintak pertolongan keluang man google. Dan ini dia hasil dari google.


baca ni terus buat saya takut...














klik untuk gambagajah. untuk lebih lanjut sini

maklumat tambahan sini

sebenarnya ada banyak lagi. Tapi saya tak berani letak banyak2. Nanti kang marah pulak pengedar2 produk ni.

Jadi skrg... TAK JADILAH PERGI FACIAL WEEKEND NI.

Body shop mmg 100% di perbuat dari bahan semulajadi ke?
ajak hubby pergi tengok2 la. Tapi mahal ke x produk dia ni...





kalau suke , like la ;p

7 comments:

queen aida said...

aku xshorkan la mu pkai BML...produk die ak rs ade bhn peracun tak terkawal kli xsilp la..aku dh lupe dh..klu xsilp aku la ni...

nuruljannah sukhri said...

btol la.aku ada baca td,tp nk tulis byk2 kang ada yg maroh..tp sebelum aku xtahu pun.nasib baik smlm x buat terus..kalo x, haru la..

Jaslin Jamaludin said...

semua product pengelupasan bagi eksan sementara saja sis. bila kita stop dia akan kembali ke kulit lama. dan bila kita pakai lama², dia jadi immune, dan takkan nampak lagi kesan dia pada kulit. jadi, untuk kesan selamat dan berpanjangan, guna yang semulajadi. yang lambat tapi selamat. orang cakap pakai RDL bahaya, tapi alhamdulillah leen pakai sabun dia bertahun² selamat je, tapi maybe depends gak pada kulit. ada yang mengelupas perit gila, bila kita stop nak guna produnt lain pun dah tak seswai. seriously, BML punye hydroquinone sangat tinggi. sakit woo. penah tengok mama leen guna. merahhh muka dia. tapi macam sis, leen rasa tu sebab alahan pregnant, ape kata tunggu pas pregnant baru buat facial & pakai skin care product? ;p

queen aida said...

mujo xbuat....

nuruljannah sukhri said...

leen ;
kalau ikutkan mmg kena tgu after deliver. tapi sis kdg2 stress bila sakit menyerang....nasib la x sakit hari2.dia ada hari2 tertentu je.pandai ke budak jerawat ni..sabar2, lebih kurang 4 bulan lagi.pastu pantang..almost 6 months jugak kot untuk recover balik...tingkatkanlah la tahap kesabaran hambamu ini ya ALLAH

nuruljannah sukhri said...

QA ; mujo x buat.kalau la aku buat hari tu..eiii x leh bygkan.

Anonymous said...

Salam..just nak share my experience..saya dah guna product BML hampir 10 tahun dan alhamdulillah kulit masih sihat dan takde masalah..yang pasti ujian dari makmal chemical mengesahkan cuma satu saje produk BML yg tidak mengikuti syarat yg dibenarkan iaitu HB lotion..mcm sy cuma guna sabun Facial Soap,MB Lotion,MB Cream & Sunblock...tiada pengelupasanpun..mungkin bergantung pada cara pemakaian..mcm saya kalau pakai toner saya cuma tepuk2kan perlahan-lahan pakai kapas pd muka & bukannya sapu krn kulit muka kita adalah kulit yg paling sensitif...
Sya cuma share pengalaman saya..terpulang pada diri sendiri ye?