Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 28, 2011

fening fikir

Bangun pagi setiap hari mesti buat benda yang sama je.. kadang2 rasa mcm "eh, ni mcm dh berlaku je semalam". ini kot org panggil dejavu.. padahal tak, ini mmg rutin seorang suri rumah. haruslah sama kan.

sejak beberapa hari ni asyik duk berfikir2. anniversary tgl bbrp hari je lagi. apa nak buat eh? perlu ke tak nak celebrate? ke nak buat biasa2 je, mcm hari2 biasa. hmmm bila tanya suami pasal ni jawapan nya "kita tunggu baby keluar nanti la, celebrate sama2". HUH! merajok kang..

Suami saya mmg jenis x suka sgt benda2 mcm ni. Dia kalau nk bg hadiah ke apa, dia bagi je bila2 masa dia nak bagi. Tapi kalau dia tak rasa nak bagi, masa hari2 istimewa pun dia buat derkkk je la.. aku jugak yang terkebil2 menanti. HAMPEH. 
Semakin banyak hari kita bersama, semakin banyak saya faham tentang kamu, sayang. Tapi saya tak amik hati sbb saya tahu cara pemikiran manusia lain2. takkan nak paksa2 pulak dia ikut cara kita kan?? itu bukan cara saya..

Tapi untuk 1st anniversary ni saya nk la buat something special untuk kitorang berdua. Otak dh penat berfikir. Nak masak besh2??? NO NO NO. saya kalau masak special mst jadi x special jgk. sbb mak saya kata pegang senduk pun terkial2 lagi.. dinner special kat restoren? hmm malam tu jatuh malam ahad. Saya ada kelas tusyen, suami pulak ada game. x sesuai la, masing2 dh penat balik nk g dinner pulak.reject lagi!

haaaa.. beli hadiah je la.ok x? tp saya beli hadiah untuk dia. untuk saya? dia beli ke tak?? Takkan nak merengek2 mintak dia belikan hadiah. eh, malu seyh.. Reject jugak la..

nanti la sambung fikir sbb skrg nak g berjalan2 di blog kawan2 sambil memberi sumbangan klik klik pada mereka..

mintak hampum sebab menulis ikut sesedap rasa tumix je.

ini tabungan si manja kami. kalu rajen bantula.


kalau suke , like la ;p

4 comments:

aDieyZa said...

dear,

setiap org ada cara tersendiri.. if husband jenis yg x ingat semua tu, kita boleh jugak cuba ingat2kn dia selalu.. tp kalau dia masih mcm tu, maknanya dia selesa dgn cara dia tu.. so kita terima dgn hati terbuka..

hadiah tu mmg sesuai.. sebagai kenangan n tanda penghargaan.. x semestinya mahal, yg pntg ikhlas..

zatil said...

Yuyu...phening sgt ni...tak semesti setiap event kena celebrate + hadiah..kekadg, just makan malam kat umah..and have a good talk, really good talk..lagi bermakna..:)

nuruljannah sukhri said...

adieyza ;
thanks.btl kan, semua org ada cara tersendiri untuk tunjukkan cara mereka menghargai org lain. sbb tu saya sentiasa ingatkan diri saya supaya tak cepat melatah..tp telan je la dalam hati, sbb terasa jugak.hihi.. my hubby tu kdg2 tiba2 je balik keje bwk suprise dia..tp bila kita menunggu suprise, dia balik bawak muka selenger je..hehe

nuruljannah sukhri said...

zatil ,
yela, having a good talk., akan menjadi kenangan yang sentiasa diingati kan?btw, metaceh kak