Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 5, 2011

dari anmum ke friso

hampir sebulan dh x buka tupperware susu anmum tu.bila dh x buka maknanya x bancuh, bila x bancuh maknanya x minum.
alasan ;
1) bila minum susu anmum selalu kena angin.mst sakit perut mcm nk pruttprutt. 
2) ada terbaca pasal susu anmum boleh tinggikan kadar gula dalam darah.baru2 ni masa 5 months check up kat KK, ada tanya nurse pasal ni.
nurse A ckp, "xtahu pulak saya"
nurse B ckp, mmg ada dengar, tapi asyik lupa nk tanya pegawai zat makanan kita.nanti saya tanya.awk dtg bulan depan tanya balik k.
3) malas nak bancuh sbb kena masak air setiap kali nak bancuh susu.belum ada alat yang air sentiasa panas tu (xtahu nama apa). tapi skrg dh selalu duduk rmh umi, snng la nk bancuh sbb rumah umi ada alat tu. jadi ini saya baru je habiskan susu anmum sambil menaip entri ini.
4) bbrp minggu lepas masa g klinik swasta untuk amik ubat selsema, pekerja klinik ada bg percuma susu friso mum gold.lepas minum terus jatuh hati.tapi cari2 kat pasaraya kat area sini x jmpa lagi..


skrg tgh paksa diri habiskan susu anmum yang ada la 5, 6 kali minum lagi.nak buang kang membazir pulak..sambil2 tu teruskan usaha mencari friso mum gold.sedapppppp smpai nk minum berkali2.



selamat tinggal anmum materna,

friso mum gold, muncul la depan saya.penat dah cari..

klik sekali lepas baca

nuffnang juga

kalau suke , like la ;p

3 comments:

Jaslin Jamaludin said...

http://friso.com.my/

cuba tengok² kot² ada tempat yg supply Friso neh. ;p
tak pun tanye je nurse yg bagi sis sample tu, kat mane bley dpt susu tu. ;p

nuruljannah sukhri said...

thanks leen.jap nk g website tu..

RickyRicardo said...

Lepas minum friso mum gold x sakit perut ke..wife sy sakit perut gak bila minum anmum ni..