Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

September 25, 2012

new sewing project

alhamdulillah, hari ni hari selasa. maknanya ada dua hari lagi untuk yuyu balik kemaman berjompa anak dan anak mak mertua kesayangan yuyu tu. :))

di sebabkan banyak sangat masa yuyu terbazir mcm tu je kat tanjung malim ni sem lepas, fb, tdo , makan, fb , tdo, makan, pusing aktiviti tu hari2. dan hasilnya yuyu dah membesar dengan jayanya. tahniah yuyu.

Sem ni yuyu dh bertekad untuk x tdo siang sewenang2nya lagi. :)) jadi, yuyu dh angkut mesin jahit yuyu ke tanjung malim sekali.. dah hampir 8  hari mesin jahit yuyu berada di TM ni. sian pulak tgk beliau menyendiri di tepi dinding. jadi semalam, yuyu pun merajinkan diri potong kain untuk siapkan sepasang baju kurung dan dah siap hantar kedai untuk jahit tepi. ye, tinggal untuk yuyu jahit je.

malam tadi semangat berkobar2 nk menjahit mmg dh ada, tp ...
tp....


huks, benang hitam pulak xde.. kain nk buat baju tu warna hitam, xkan yuyu nk guna benang warna pink atau warna horen..oh yuyu x kretif sampai mcm tu. terpaksa tangguhkan sesi menjahit baju kurung tu.

sambil yuyu belek2 beg brg2 menjahit (mcm hebat je kan), yuyu terjumpa kain yg yuyu dh siap gunting 2 mgu lepas..nk buat sarung bantal anakanda.. ho yeayyyy...

yuyu apa lagi, start enjin,,,,,brooooom.... menjahit tanpa menghiraukan hosmet di sebelah...

dan tadaaaaa...


material cotton flannel
semeter kain digunakan untuk sebijik bantal :)

tapi yuyu beli 2 meter, satu lagi baru nk jahit hari ni dan satu lagi x de ropol sbb x cukup kain, jd kalau korang nk buat sarung bantal beropol size besar mcm ni, kena beli kain 2 meter suku la ye..

puan mysara isarazip mcm mana pula? nnt ada idea nk jahit apa share la...seronok menjahit ni :))



kalau suke , like la ;p

3 comments:

mRsFirdxora said...

ila baru je nk menjahit nie..x pandai pon..baru nak mencuba...ujian pertama nak jahit sarung bantal ngn tilam baby baru...ntah jadi ke x..kain dh beli...cuma tggl nak jahit je nie..baru mula..harap menjadi...hehe

mysara said...

Yuyu! Patut la tgh menjahit tersedak rupenye ade org sebut haha... Terornye yuyu blh jahit baju kurung! Tu sarung bantal tu kemas n cantik jew! Jeles mak okeh! My bru buat sarung bantal dak ipan ngan dak afiq.. Hehe pastu nk buat sarung bantal mama n papa laks... Tp jahit lurus jek xde ropol2 kekeke blm reti lg haha... Nnt i tunjuk kat u yea bile dah siap..hehe.. Maluuuu tau.. Ne la first time menjahit hehe

Noli@Ibu Wafa said...

wahhh dah siap sebijik..hehe..betul la tuh..noli pon tunggu hasil usaha my plak..hihi