Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

April 4, 2012

life as a student

salam sayang semua blogger - blogger manis dan kacak?


nk cerita pasal life yuyu dekat tanjung malim la kali ni..sbb sejak duduk tanjung malim ni, baru 2 kali dapat post entry. bayangkanla kesibukan yuyu... huh (konon2 la kan). dulu sebelum dapat tawaran kursus ni, janji macam2 dengan PPD, x kisah la dihantar ke mana, asal dapat diserap ke jawatan tetap. hamek kau yuyu!! sekarang ke ceruk tg malim kena campak.. jauh gilos dengan family..


memula dapat tawaran ke UPSI dulu, mcm2 perasaan ada. cuak sebab kena pergi jauh sangat dari suami dan anak, sedih sbb xdpt nk teruskan breastfeeding hafiz sampai umur dia dua tahun, happy sebab diberi peluang yang sekali kot seumur hidup GSTT , dpt tawaran tanpa interview, tanpa isi borang blablabla.. xkan nk tolak kan? banyak yuyu kena fikir, jadi demi kebahagiaan di masa depan.. terpaksa la yuyu berlara hati di tg malim ni sorang2.. 


every weekend, lepas kelas ptg jumaat, yuyu akan naik bas mata air balik ke kemaman. biasa bas pukul 8 dari sini, sampai sane dh lebih kurang pukul 2.30 pagi..masuk2 rumah, cepat2 pegi basuh kaki tangan, pastu kidnap buah hati kecik bawak masuk bilik.. biasanya malam pertama sampai tu mesti ssh nak tidur sbb rindu sangat dengan buah hati kecik..cium dia puas2, tgk dia, tilik semua la anggota badan dia..papa?? papa terabai sementara..hahaha..


ahad tengahari atau malam yuyu terpaksa berangkat ke tg malim dengan paksarela.. pastu setiap hari duk menghitung hari tunggu jumaat.. mcm ni la kehidupan yuyu kat sini.. pegi kelas balik kelas, duk rumah je.. round? jalan2 kat town? x ado makno eh.. lagipun pekan tg malim ni x besar mana pun.. kedai2 ubat banyakla.. tapi yang best ada butik anakku, baby kiko dgn bebe's home.. boleh la cuci mata sesekali ke pekan.. huhuhu


minggu depan dh start mid sem seminggu. hubby janji nk dtg amik yuyu kat sini sbb yuyu x bwk kereta pun dtg tg malim ni.bergelandangan naik bas je.. jadi hubby nk amik hati wife dia, dia dtgla amik dgn kereta dan janji nk bawak g jalan2 shopping baju raya hafiz hari sabtu kat KL..(kl je kot, kan..yela, ganu bukan byk tmpt shopping pun).. terhibur kejap walaupun x sampai masa lagi..


hari ni dah rabu,esok khamis..kalau xde aral malam esok hubby dtg sini..yahuuuu.. tapi hubby dtg sorang je, xdpt nk bwk hafiz sbb xde sape nk jaga hafiz masa dalam kereta.. x syok kan? 


hurmmm tgk je la nanti apa yang akan jadi.. syok ke x syok.. kihkihkih..


tata.. petang ni ada majlis ilmu,tajuk "aku terima nikahnya". kata penganjur pengisiaanya menarik, pasal tanggungjawab suami dan isteri.. nnt yuyu share ilmu kat sini ye. k tata sekali lagi.. i lap u hubby! (opsss!)kalau suke , like la ;p

8 comments:

~ NANA ~ said...

jadi student mmg camtu kn dear? nak2 kaau dh kawen n ada nak...lg la besar cabarannya...hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Strongnyer u....ym nih, terpisah 2 hari 1 mlm pn dh meleh2 airmata.tp, yelah....terpaksa...nak wat cmner kn?

MissRhana said...

myself buat thesis je kat rumah sambil jaga Iman. xmenang tgnlah!!! huhu

Qyla Aqilah said...

Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

yuyu jannah said...

ye nana..sbnrnya org xboh mari bljr ni..tp parents, suami suruh sgt g bljr..untuk masa depan katanya..dh la terbalik, buat degree dulu baru buat diploma..rindu ke hafiz...

yuyu jannah said...

ye nana..sbnrnya org xboh mari bljr ni..tp parents, suami suruh sgt g bljr..untuk masa depan katanya..dh la terbalik, buat degree dulu baru buat diploma..rindu ke hafiz...

yuyu jannah said...

x strong mana pun sbnrnya YM..buat2 strong je sbb xde pilihan lain..mmg dh lebih dr menangis dh YM..tp kena kuatkan semangat, sbb semua ni untuk masa depan anak jgk

yuyu jannah said...

missrhana, huishhh mcm mana la ye?yuyu kalau balik rumah, mmg xleh buat keje lain dh..melayan hafiz je mmg x menang tangan