Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 24, 2011

Tilam bukti


Hari ni tak dapat nak update banyak2 sbb ada misi tersendiri..misi nya ialah mencari tilam si manja ku yang sorang ni.sorang ke?jangan2 ada dua...waaaa i like i like..kuasa Tuhan tiada tandingan, betuk kan? My mum dh kata nak beli tilam kekabu.. aku masih kabur2 mcm mana rupa tilam kekabu.. sbb kat rmh xde contoh tilam kekabu.. Jadi decide nk g tgk dulu mcm mana rupa bentuk nya. sbnrnya dh terbekenan dgn sarung tilam dak farrel tu..mama dia kata dia tempah online..set sarung sahaja RM180. mahal weh bagi jobless seperti aku..

Sampai kedai yang buat tilam/bantal kekabu tu..aku dah rasa kurang bekenan dengan corak dan warna tilam yang ada..

pandangan luar kedai..

corak dia x menarik sgt kot

Pandangan aku tentang bantal kekabu ;
1)keras lah 
2)berat

bila ckp kat my mum, dia kata mmg la.tapi sejuk, sdp buat tidur.org dh pakai sejak berabad dulu, jangan nak sangkal...adeh deh deh..kena sebijik..ye la, beli la lepas ni..tapi ttp xde saring yang bekenan di hati tadi.
harga RM110 ada tilam,bantal dan 2 bantal peluk (mahal ke x ni?)

tapi aku ttp nk beli yang jenis ringan tu..snng nak bawak pegi mana2.mcm berat sangat je tilam kekabu ni..

mommy to be yang lain mcm mana?beli jenis apa?

meh tgk contoh dak farrel punya

comel kan?tp mahal weh..


mama farrel beli kat sini, 
gambar amik dr sini



kalau suke , like la ;p

4 comments:

Rafidah said...

beli je dik tilam kekabu. akak ni anak dah 4 .. tilam abang dorang masa sulung boleh pakai sampai adik no 4. tilam lembut memang ringan dan cantek tapi sekejap je dah lepeeerr :(

nuruljannah sukhri said...

yeke kak??mak pun ckp mcm tu..yela, mungkin beli jugak..tp harga tu mahal x agak2???ada lagi murah ke?

ally said...

yuyu, harga rm110 tu rs nya mmg standard je..n kalo rs corak tu x cantik, buat je sarung yg baru..rsnya kalo upah wat sarung baru pun (if kain sendiri la) x la mahal..yg lembut tu mmg cepat leper tau..tp kalo nak travel memana senang kan? dr segi kualiti, tilam kekabu mmg superb..hehe..

aDieyZa said...

zana nak mencelah jugak walaupun belum ada anak lg.. hihi.. berdasarkan pengalaman zana yg dah ada 13 org anak buah, semua akk zana akan beli tilam kekabu.. alasannya tahan lama & sedap digunakan..

diaorang just beli yg tilam or bantal yg nipis tu utk bawak gie jalan2 or blk kg jer.. klau kat rumah sendiri mmg akan guna tilam kekabu ni..