Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 22, 2011

Anggunnya wanita berhijab contest

Thanks mommylavender tag saya join contest ni.

Salam selasa semua, mari la kita meriahkan contest Cik yuz ni, join ramai2 tau.klik gambar bawah untuk join.


Syarat pertandingan,Mesti letakkan gambar berhijab/bertudung ye kawan2

gambar pertaruhan kali ini
saya x reti pakai selendang lawa2 mcm hana tajima.
sorry ni masa jadi model masa jual shawl dulu.
ada harga shawl pulak

Sejarah pembabitan dalam bertudung .
Saya mula bertudung sejak masuk sekolah menengah lagi. Tapi masa tu masih on off lagi, biasala zaman riang ria dan masih tak ada pendirian.(orang lain x kot, saya je yang lambat sampai seru) Hinggalah ke universiti pun saya masih on off lagi. Jadi bilanya nye off tak on on?? haa, ni nak bagitau, lepas kahwin, tapi xla lepas kahwin terus dtg seru..2 3 bulan jugak lah, bila duk baca buku,majalah, godek2 dalam internet tentang aurat seorang wanita dan isteri ni..akhirnya, datang sendiri rasa nak bertudung bila keluar rumah.


Kenapa saya bertudung
Yang pertama, kerana tuntutan agama yang mewajibkan seluruh umatnya menutup aurat tidak kari lelaki atau perempuan. selain itu seorang isteri mesti menjaga kehormatan suami, salah satunya ialah dengan cara tidak mendedahkan aurat kepada bukan muhrim. kesian suami saya kena tanggung semua ni di akhirat nanti.. xmo xmo xmo.. Alhamdulillah sekarang, saya dh bertudung tanpa dipaksa. mudah-mudahan akan berterusan hingga akhirnya. Takmo hangat2 tahi kushim tau.. :)

saya nak tag ;
1)queen aida
2)magicalleen
3)wannurhanim



kalau suke , like la ;p

2 comments:

cik yuz said...

assalamualaikum..thanks yer sebab sudi join...tunggu tau :)

nuruljannah sukhri said...

waalaikummussalam..saya sabar menunggu ;)