Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

March 21, 2011

alahanku

dah  la hari ni nak dekat pukul 2 petang baru dapat bersiaran.pastu update pulak dengan gambar2 ngeri..hihi.saje je hari ni nak reveal kat korang muka cun mommy to be ni.. 
korang mesti selalu dengar saya duk merungut pasal alahan kat muka kan?? ada yang fikir"eleh, ngade2 betul"..
duk ulang benda tu je 3 4 kali seminggu.hari ni, tanpa paksaan atau pujukan dari sesape..saya dengan rela hati dan bersedia untuk dipuji nak tunjuk muka saya versi mengandung ni... tadaaaaaaa!!!



gebush x??jangan jeles ok

kdg2 mcm nak gosok je dengan kertas pasir

skrg baru saya faham kenapa syurga tu terletak di bawah telapak kaki ibu..
9 bulan 10 hari dengan macam2 dugaan.
tp saya bukan mengeluh, cuma xtahan skit dengan dugaan yang satu ni.

sekarang ni start sakit pinggang belah kanan pulak..nampak gaya kena resign awl la.ikut planning nak stop mengajar (tusyen) akhir bulan 5. Tapi kalau sakit pinggang ni makin kuat, akhir bulan 4 nak resign dah.

malam tadi plak, start mcm nak kena heartburn gitu.sampai rasa x larat nak berdiri..mcm2 rasa, xtau nak describe..demi kamu sayang, mama sanggup.asal kamu sihat kat dalam ni..xtau la ye ke x. sbb hari ni x rasa dah..mintak2 bukan lah






kalau suke , like la ;p

16 comments:

naqiah said...

demi anak tercinta kan.. :)

aDieyZa said...

sabarlah dear.. ramai gak zana dengar bila pregnant ada alahan kat muka tp lps bersalin nnti semuanya kan ok.. so jangan risau sangat k..

.:Mrs. Engineer:. said...

sy dlu byk gk alahan mse preggy.ketiak n leher hitam, kelemumur byk gle,blkg bdn byk jerawat,gatal2 kt area kaki.

dahsyat x?alhamdulillah sume dh ok skang.uhu

nuruljannah sukhri said...

naqiah ;
ye, demi anak tercinta..semua ibu pun sanggup kan..

nuruljannah sukhri said...

aDieyZa ;
ye la zana, mmg byk gak pengalaman org lain camni.tp tang alahan jerawat ni mcm x ramai sgt kena..org lain makin berseri bila mengandung, saya makin berkerak..adui

nuruljannah sukhri said...

aDieyZa ;
ye la zana, mmg byk gak pengalaman org lain camni.tp tang alahan jerawat ni mcm x ramai sgt kena..org lain makin berseri bila mengandung, saya makin berkerak..adui

nuruljannah sukhri said...

mrs engineer ;
agak dasyat la dgr..kena sabar la kan..dh hilang sikit2 ekh?awk mmg pembakar semangat la..tq

Pya said...

Lain org lain alahannyekan? Mcm Pya ni dah dkt 7 bulan asyik muntah je memanjang. Susah btl mknan nak lekat kat perut.

Sabar ye dear. Pya takde pulak sakit pinggang. Just selalu jugak kena heartburn tu lagi2 kalau sujud time semayg. Pedihnye rasa dada (-_-)

Puan Kutu said...

teruk jugak alahan cmnie yer..Sy dulu alhamdulillah takde ape2 alahan..muntah2 pun tak..tp demi anak kan.sabar byk2..Insyaallah segala kesakitan akan hilang bila melihat muka baby yg bakal lahir nanti..semoga selamat semuanya.amin..:)

Cekodok said...

ada alahan jugak masak ngandung.. baru tau je ni..

storyfromme said...

macam tu sekali efek die eh.

E K A said...

SIAN...SABAR YE DEAR.TAK LAMA DAH TU...NANTI DAH BESALIN OK KOT.INSYAALLAH

mykhalis said...

sabar la.. nnt try la produk yg sesuat..nak rekemen khalis tak taula pulak

latest entry di blog khalis : binatang laut dalam yang pelik

Atiey said...

ish kesiannyer yuyu..takpe myb nak dpt ank tomell..sabr yer!!

queen aida said...

beb!sbr ek..wpun alahan teruk tp tetap yasmin hani!!wacchhha...!

zatil said...

sabar yuyu..mesti x selesakan..x pe..InsyaAllah, once baby lahir..semua will be gone..:)