Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

February 14, 2011

i need ur help

stress nya bila alahan kat muka ni makin teruk..kat dahi dh semakin menjadi2, dh naik smpai kat rambut.pastu mula la jd pening2 kepala..semua ni buatkan muka saya terasa panas, sakit bila disentuh.lepas mandi @ cuci muka, jangan harap boleh pakai bedak. xnk tahan air mata, sbb bengkak2 kecil ni sakit bila disentuh. last pegi klinik masa tu baru 3months preggy kot. clinic biasa, doc laki. dapat antibiotik dan cream sapu..doc kata infection.tp x mention infection apa. 
smpat pakai cream tu 2 3 hari, my mom x bg guna.sbb x elok untuk my baby. antibiotik tu lagi la..tanya nurse KK pun dpt jawapan yang sama.. ok bertahan...

hinggalah, sekarang makin teruk.sakit...
boleh x pergi facial?tp risau pulak product yang diorang guna ada bhn2 kimia yang bahaya such as hidroquinone. skrg saya pakai loreal hydrafresh je..sbb contains pure mineral.( ada tulis kat situ, bukan tipu..) tp mcm not work jugak..
saya bukan nk cantik, tp saya x tahan la sakit2 ni..tulun....

nnt ada kabel nk upload gmbr, sy upload close up muka kak limah ni... jadi upload gmbr yang x ada kene mengena. sebelum kena sihir jd kak limah

gambar atas - masa ni baru kawin bbrp bulan.tgk inai x hilang lagi
gambar bwh - 2 months ++ preggy( xla licin bak telur, tp x sakit mcm skrg!!)
sengaja besarkan saiz gambar, maknanya, saya rindu kulit saya yang ini..


tiba2 teringat ada gmbr yg dh transfer dalam pc ni.
masa ni 4 months preggy. masa ni alahan muka ni baru start.kalau x silap, hari amik gmbr ni la pergi clinic tu.
tgk bwh bibir, jd bengkak warna merah tu..besar sebenarnya, tapi dlm gmbr kecik pulak

soalan 1) boleh pergi facial x masa preggy ni?
soalan 2) produk apa yang bagus dan x merbahaya untuk baby?

kalau suke , like la ;p

11 comments:

E K A said...

ala dear...siannya...tak tau la...tak de pengalaman.tp better tanya doc dulu

ShA-RiFa said...

sis cuba try virgin coconut oil..100% natural..lgpun bgus ntuk org yg pregnant

elok ntuk kulit..sy ade alahan teruk n kulit sensitif..tp skrg alhamdulillah ok..

zatil said...

Sian yuyu! Kalau dah sakit tu mesti tak selesa nak buat ape pun..kan.

Masa preggy i x pernah ada acne ni..tapi i have fren yang ada sama cam yuyu..rasa nya mcm2 dia try tp still x subsides juga..it's due to hormons and sensitivity yuyu time preggy ni..(slalu gini kut2 anak boy)

may be, yuyu can drink water & take alot of fruits n vege..for the face, just guna sumting yg mild..i use safi balqis dah lama..ia suci dan bersih hehehe..

n jgn risau pasal muka tu..lagi risau lagi dia kuar byk..preggy women kena relax and happy selalu :D

take care dear!

queen aida said...

hrp byk sbr dear..wpun muka hang dh mcm2 pokok duk tumbuh tp maintain yasmin hani..waccchhhha!!

.::MRS SUHAIDI::. said...

Siannyer mama yuyu...xtau plk time preggie kena hati2 jgk psl produk luaran yg kite gune (aci x?dh dua anak bru tau...)ape pun....better yuyu gi jmpe doc @gynae...hrp yuyu blh brtahan ok..

nuruljannah sukhri said...

eka ; dh cuba tny doc KK and clinic, sume kata kena tahan je..insyaallah lepas bersalin ok.mslh nya nk tahan tu la...gatal2 je muka ni, lambat lagi pulak tu due nya

nuruljannah sukhri said...

sharifa ; kat mana nk beli VGO tu?farmasi guardian ada ke?blh g survey dulu

nuruljannah sukhri said...

zatil ; kalau ikutkan mmg minum byk air, makan buah and vege pun..tp not work jugak untuk muka ni..ada jgk kwn2 yang pernah kena mcm ni time preggy.diorang kata alhamdulillah hilang pas bersalin..tp...lama nya kena sabar..hehe
ok jgk safi balqis tu..tgk ada kwn2 pakai..

nuruljannah sukhri said...

aida ; wachaaaa mende gini

nuruljannah sukhri said...

mrs suhaidi ; kebetulan yan xdok problem kot. sbb emilia adik effy tu pun kena gini masa preggy..dia boleh kata "dia preggy mama paling huduh dalam dunia"hehe...
jannah g clinic maihan dan zainab. dua2 kata biasa je.kena tahan sbb ubat2 yang diorang ada kuat dan x sesuai untuk preggy mom.

queen aida said...

ala..rilek r..hahaha